Publicatie datum
04-10-2016 11:12:08
Categorie
Thee ideeën
De roots van de Chai Tea Latte is 5000 jaar geleden ontstaan in India, Nepal, Tibet en Pakistan.
Chai betekent thee en wordt veelal gebruikt bij Ayurveda die de basis vormt onder het hindoeisme.
Rond het jaar 2000 is de Chai Tea populair geworden in onder andere Australie, en het is al snel geïmporteerd richting de VS en later ook Europa.
Elke regio in India heeft zijn eigen Chai, zijn eigen receptuur. Maar de meest gebruikte ingrediënten zijn toch wel de basis van zwarte thee, melk en water, Daarnaast worden er allerlei specerijen toegevoegd zoals: kardemom, kaneel, gember, steranijs, zwarte peper, kruidnagel, nootmuskaat, saffraan en venkel. Tegenwoordig worden er ook extra smaakjes toegevoegd zoals vanille, chocolade, cacao, hazelnoten en zelfs drop (!).
Nu was het een paar jaar geleden nog onbekend, nu is het inmiddels overal te verkrijgen. Koffietentjes, horeca gelegenheden en zelfs supermarkten verkopen zakjes Chai Tea Latte, die je enkel met melk en water hoeft te mengen. En ook handig om te weten, er zit vrijwel geen cafeïne in, de hoeveelheid is te vergelijken met die van groene thee.
Omdat het drankje bestaat uit voornamelijk kruiden, heb je best wat specerijen nodig.. Masala (chai-mix) kan men zelf maken! Maak meteen een klein voorraadje, het kan namelijk lang goed houden worden zolang het in een gesloten potje bewaard wordt.
KlantenService