Havermout pannenkoeken

Publicatie datum 30-09-2016 18:05:56
Categorie Recepten

Pannenkoekjes van havermout zijn namelijk echt verrassend lekker! Voor een luie zondagochtend… voor een vrije woensdagmiddag met de kids, of voor welk moment dan ook waarop je jezelf wilt verwennen.
Moeilijk is het recept niet. De basis van de pannenkoeken is havermout, banaan en ei.
Daarmee zou je ze al kunnen maken. Maar met onderstaande ingrediënten maak je ze nóg lekkerder.
Pak alle ingrediënten bij elkaar, zet een pan op het vuur, geeft het een paar minuten en smullen maar!

Ingrediënten havermout pannenkoeken
Voor 5 stuks

  • 35 gram havermout meel (vermaal je normale havermoutvlokken tot meel in een keukenmachine)
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • Klein scheutje plantaardige melk– zoals amandel-, soja- of havermelk.
  • 1 el honing of agave siroop
  • 1 tl kaneel
  • Zout
  • Kokosolie (of olijfolie/roomboter)

Ingrediënten fruitsaus

  • 100 gram diepvries fruit
  •  2 el citroensap

Bereiding

  1. Vermaal de havermout in je keukenmachine tot meel.
  2. Voeg de banaan toe en vermaal ook. Vervolgens een losgeklopt ei, het bakpoeder, agave siroop, kaneel en zout en mix opnieuw in de keukenmachine.
  3. Voeg melk en/of water toe om het beslag iets vloeibaarder te maken. Let op: het hoeft niet zo dun te zijn als normaal pannenkoekenbeslag.
  4. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en maak 3 kleine rondjes van het beslag in de pan. Bak aan één kant totdat bovenop belletjes ontstaan. Vuur niet te hoog. Draai voorzichtig om met een platte spatel en bak de andere kant.
  5. Bak vervolgens al het beslag op deze manier op en stapel de pannenkoekjes op een bordje op.

Bereiding fruitsaus

  • Verwarm het diepvriesfruit in een steelpannetje zachtjes op laag vuur. Voeg wat citroensap toe en roer het fruit voorzichtig tot een soort saus. Laat wel wat fruit heel. Schep dit met een lepel over je stapel havermout pannenkoeken.

Gerelateerde producten

Deel deze tip