Noten/vruchten ontbijt met kokosrasp

Publicatie datum 23-02-2017 16:13:24
Categorie Recepten

Het is weer tijd voor een goed ontbijt! Uiteraard is met de wintertijd ook het seizoen van de havermoutpap weer aangebroken.
Voor de variatie is het al bekend om het met alle soorten noten/kokos/rijstmelk te maken en die je kan bedenken.
Een echte afwisseling is erg belangrijk en je moet proberen te streven naar minimaal 6 verschillende ontbijtjes om de week mee te vullen.

Onderstaand recept is wel even werk om ’s avonds alles klaar te zetten, maar de volgende ochtend ben je zo klaar als je een blender in huis hebt!

Noten/vruchten ontbijt met kokosrasp

Ingrediënten (voor 2p):

  • 1/4 cup (iets meer dan 50 ml) kokosrasp
  • 1/4 cup zonnebloempitten/pompoenpitten
  • 1/4 cup amandelen (of 200 ml amandelmelk)
  • 1/4 cup rozijnen/gojiberries/moerbeien
  • 2 el chia-zaad
  • 1 dadel
  • 1 tl kaneel (of als je in winterse stemming bent deels koekkruiden)
  • als je hebt: 1/2 tl maca (goed voor je hormoonhuishouding)
  • 1/2 tl vanillepoeder of extract
  • als je hebt: 1/2 tl oranjebloesemwater
  • 1/2 cup water of sinaasappelsap (niet als je amandelmelk gebruikt)
  • sinaasappelrasp

Bereiding:

  • Zet de amandelen en de pitten de avond van tevoren te weken (liefst in aparte bakjes). Laat de rozijnen/gojiberries ook de avond van tevoren al wellen in een klein beetje water (ongeveer 3 el). Als je de volgende ochtend weinig tijd hebt week de chiazaadjes dan mee met de rozijnen met 3 extra eetlepels water.
  • Gooi ’s ochtends het weekwater van de amandelen en pitten weg en spoel ze even af. Doe de amandelen samen met de kokosrasp (met vocht) in een blender en voeg nog wat vocht toe (water of sinaasappelsap) totdat het goed kan blenden (maar niet te dun wordt). Mix dit even goed (een minuutje).
  • Voeg dan de pitten, het chiazaad, de helft van de rozijnen/gojibessen en het weekwater, de dadel en de specerijen/smaakmakers toe. Blend kort totdat alles goed gemengd is, maar niet helemaal fijn. Roer er als laatste de andere helft hele rozijnen/gojibessen door.

Serveer als je hebt met wat vers fruit.

Deel deze tip