Adapto Botanico-mix Amanprana

27,49

Adapto Botanico-mix, biedt versterking en beschermt tegen straling

Meer informatie


+ -

Profiteer van extra voordeel :

* GRATIS verzending binnen Nederland bij besteding boven 50 Euro (onder de 3 KG)
* Verzendkosten naar België zijn € 7,95 en gratis boven 150 Euro ( onder de 3 Kg )

* 10% extra korting op uw gehele order bij besteding boven  75.00 Euro (excl. verzendkosten)
* 15% extra korting op uw gehele order bij besteding boven 150.00 Euro (excl. verzendkosten)

Met adaptogene kruiden
Brengt je lichaam weer in balans
Beschermt tegen straling
Met sumak, boordevol antioxidanten

Adapto Botanico-mix verhoogt het aanpassingsvermogen en helpt jezelf in balans te houden. De adaptogene kruiden normaliseren over- en onderactiviteit en vormen een schild tegen straling.

Voel je je uitgeput of overspannen? Reageer je fel op stress? Dan is je lichaam wellicht uit balans. Adapto Botanico-mix kan je lichaam ondersteuning bieden en kan je preventief inschakelen om stresssymptomen zoals angst, vermoeidheid tegen te gaan. Deze Botanico-mix van Amanprana bestaat voor meer dan 70% uit adaptogene kruiden.

Wat is een adaptogeen?

Een adaptogeen is een geneeskrachtige plant of kruid dat het aanpassingsvermogen van het lichaam ondersteunt. Het aanpassingsvermogen treedt in werking bij onder meer stresssituaties. Stress zorgt voor een toename van vrije radicalen in het lichaam, die celschade kunnen veroorzaken. Het lichaam probeert hiermee om te gaan, de schade te beperken en zichzelf in balans te houden (homeostase). Adaptogenen ondersteunen: ze bestrijden de negatieve invloed van vrije radicalen en zorgen voor een verhoging van het adaptatievermogen van het lichaam.

In de Ayurveda zijn adaptogenen gekend als rasayanas.

Enkele adaptogene kruiden toegelicht

  • rhodiola (rozewortel) – in Zweden en Denemarken een erkend fyto-medicinaal product, ondersteunt de bijnieren
  • schisandra – beschermt tegen leverschade, bevordert de leverwerking
  • duindoorn – in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt om het energiepeil op te krikken
  • don quai (chinese engelwortel) – een van de meest aangewende kruiden in de traditionele Chinese geneeskunde bij vrouwelijke gynaecologische klachten

(bron: Groot handboek geneeskrachtige planten – Dr. Geert Verhelst)

Wat zijn de 3 pijlers van de Amanprana Botanico-mixen?

  

Zelf heb ik geen medicijnenkastje meer. Ik gebruik alleen kruiden omdat ik geloof in voeding als medicijn. – Chantal Voets, ontwikkelaar van de Botanico-mixen

Amanprana wil met haar Botanico-mixen bewijzen dat alleen de natuur geneest en ondersteunt. Je hoeft het soms echt niet ver te zoeken, beweert Amanprana. Zoals de Chinese en Indiase geneeskunde al decennialang aantonen, kunnen culinaire kruiden een remedie bieden.

Elke Botanico-mix heeft een unieke samenstelling. Er zijn echter 3 pijlers die steeds terugkomen en in elke Botanico-mix aanwezig zijn omdat ze de werking van de kruiden ondersteunen:

  • sumak bes

    Sumak is een rode bes, die verwerkt wordt tot een roodpurperen poeder en zo gebruikt wordt in gerechten zoals hummus, kebab, fattoush en za’atar. Sumak is rijk aan vitamine C, heeft een zurige smaak en wordt al honderden jaren culinair en medisch gebruikt in het Midden-Oosten. De bes zou namelijk een hele brede medicinale werking hebben, wellicht ook te danken aan haar uitzonderlijk hoge ORAC-waarde. ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity en verwijst naar de hoeveelheid aanwezige antioxidanten. Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen, stoffen die kunnen leiden tot de beschadiging van lichaamscellen. De ORAC-waarde van sumak is 312.000 per 100g. In vergelijking met de geliefde blauwe bes met een ORAC-waarde van 4669 per 100g, is dit enorm.

  • zeewieren

    Elke kruidenmix bevat de 4 zeewieren van de unieke zeewierenmix 4-Algae, namelijk nori, zeesla, kombu en dulse. Omdat Amanprana ervan overtuigd is dat onze voeding steeds mineraalarmer wordt, heeft Amanprana gezocht naar een andere natuurlijke bron van mineralen en sporenelementen. Deze zeewieren zijn erg mineraalrijk en zijn onmisbare ingrediënten in elke Botanico-kruidenmix.

  • Khoisan fleur de sel

    ‘Gebruik niet minder zout, maar beter zout’, raadt Amanprana aan. Keukenzout is natriumchloride en bevat allerhande chemicaliën om klonters te voorkomen, om droog te kunnen bewaren, om wit uit te blijven. Khoisan fleur de sel, daarentegen, is 100% natuurlijk, doorgaat een natuurlijke filtering en bevat o.m. natrium en kalium die nodig zijn voor de vochtbalans van het lichaam. 5% van de totale hoeveelheid zeezout kristalliseert in fleur de sel dankzij unieke weersomstandigheden.

Het is aan te raden deze Botanico-mix preventief te gebruiken. Voor een efficiënte preventieve werking van deze mix, raadt Amanprana aan dagelijks minimum een theelepel ervan op te eten. Je mag deze mix gebruiken in combinatie met de andere Botanico-mixen. Een goede partner Botanico-mix is Curcumax. Curcumax combineert kurkuma, de aspirine van Azië, met sumak, de wonderbes van het Midden-Oosten.

Gebruik

Als voeding

Deze kruidenmix is geen smaakbom zoals de ORAC Mild of ORAC Chili en kan je in allerhande gerechten vrijelijk gebruiken.

Gebruik deze kruidenmix als een smaakvervanger van peper en zout.

  • Strooi de kruiden over je gerecht wanneer het gerecht al klaar is.
  • Los de kruiden op tot een bouillon.
  • Voeg dagelijks een theelepel toe aan je saladedressing, smoothie, ontbijtgranen, verse sappen.
  • Meng enkele theelepels onder extra vierge olijfolie als dip.

 

Als gezichtsverzorging

Verwerk de kruiden tot een schoonheidsinfusie, - damp,  –bad of - lotion.

Ingrediènten
73% Adapto-mix* (12% amla (indiase kruisbes)*, 8% chaga (berkenweerschijnzwam)*, 7% tulsi (heilige basilicum)*, 7% zwarte peper*, 7% shatavari (aspargus racemosus)*, 7% rhodiola (rozewortel)*, 7% ashwagandha (indiaanse ginseng)*, 7% schisandra (he shou wu)*, 7% rooibos & honingbos*, 7% duindoorn*, 7% don quai(chinese engelwortel)*, 9% maca-mix (geel, rood, purper en zwart)*, 4% sumak*, 4% siberian ginseng*), 19% Khoisan fleur de sel, 8% zeewiermengeling* (nori*, zeesla*, kombu*, dulse*)

Schrijf uw recensie

Adapto Botanico-mix Amanprana

Adapto Botanico-mix Amanprana

Adapto Botanico-mix, biedt versterking en beschermt tegen straling

Schrijf uw recensie

Bekijk ook onze pagina met tips over dit product