Khoisan fleur de sel zeezout Amanprana

14,25

Onbewerkt, ongeraffineerd
Fairtrade & gewonnen uit natuurgebied
Bron van onmisbare elektrolyten & sporenelementen
Verfijnde, zachte smaak

Meer informatie


+ -

Profiteer van extra voordeel :

* GRATIS verzending binnen Nederland bij besteding boven 50 Euro (onder de 3 KG)
* Verzendkosten naar België zijn € 7,95 en gratis boven 150 Euro ( onder de 3 Kg )

* 10% extra korting op uw gehele order bij besteding boven  75.00 Euro (excl. verzendkosten)
* 15% extra korting op uw gehele order bij besteding boven 150.00 Euro (excl. verzendkosten)

Khoisan fleur de sel is zeezout met een unieke kristalstructuur

Het ene zout is het andere niet. Je herkent Khoisan fleur de sel meteen aan haar grove kristalstructuur en haar sneeuwwitte kleur. De smaak van Khoisan fleur de sel is verfijnd en zacht.

In de Zuid-Afrikaanse zoutpannen waar Khoisan fleur de sel vandaan komt, zinkt 95% van het kristalliserende zout naar de bodem van de zoutpannen. Dat is het Khoisan zeezout. Maar als de omstandigheden ideaal zijn, namelijk als de Zuid-Afrikaanse zomerzon het heetst is, kristalliseert 5% van het zout aan het wateroppervlak tot prachtige “bloemen van zout” (fleur de sel). Voordat dit zoutlaagje kan zinken, worden deze schaarse en kostbare drijvende kristallen handgeschept of afgeroomd. Slechts 1 kg per 35 vierkante meter.

Khoisan fleur de sel is Fairtrade gecertificeerd

Khoisan Salt Trading is een klein familiebedrijf waar 13 werknemers voltijds tewerkgesteld worden en een loon krijgen dat ruim boven het Zuid-Afrikaanse minimumloon ligt. Tijdens het hoogseizoen krijgen er nog 10 extra werknemers een plaats.

Het bedrijf heeft een Fairtrade Fonds dat het schoolgeld betaald voor de kinderen van de vaste werknemers en dat investeert in educatieve programma’s over o.m. gezondheid en veiligheid.

Wie kiest voor Khoisan fleur de sel van Amanprana, kiest niet alleen voor meer vitaliteit maar draagt ook bij aan de levenskwaliteit van de Khoisan fleur de sel oogsters in het visserijdorpje Velddrif.

Enkele verschillen tussen Khoisan fleur de sel, Himalaya zout en Keltisch zeezout 

  • Oorsprong

    Khoisan fleur de sel is afkomstig van Velddrif, een natuurplek aan de Westkust van Zuid-Afrika, ver verwijderd van de industrie.

    Himalaya zout is – in tegenstelling tot wat de naam doet denken – afkomstig uit een Pakistaanse zoutmijn, waar jaarlijks ongeveer 350 miljoen kg zout gewonnen wordt. Keltisch zeezout is ongeraffineerd zeezout van de Guérande, en wordt gewonnen uit de riviermondingen van de Loire en de Viliane, gelegen in de buurt van een oude nog werkende kerncentrale.

  • Ontstaan

    Khoisan fleur de sel ontstaat door een natuurlijke filtering. Aan de Westkust van Zuid-Afrika, waar Khoisan fleur de sel vandaan komt, sijpelt het water van de Atlantische Oceaan door een ondergrondse 2.000 meter dikke barrière van kalksteen, kwartszand en schelpbedden. Deze waterdoorlatende aardlaag (of aquifer) filtert op natuurlijke wijze het insijpelde oceaanwater. Het ondergrondse zoute water wordt dan opgepompt in een zoutbekken met verschillende ondiepe zoutpannen. Hier krijgt het levenskracht, zonne-energie en regeneratievermogen, terwijl het zoutwater van pan naar pan bewogen wordt.

    Himalaya zout zit al duizenden jaren onder de grond, in de 2de grootste zoutmijn ter wereld, waar het zout gewonnen wordt aan de hand van explosieven. Keltisch zeezout is een sel gris. Het zout krijgt deze grijze kleur doordat het gepompt wordt in een kleibekken.

  • Energetische waarde

    Zout dat geen zonne-energie krijgt doordat het jaren onder de grond zit, heeft een zeer lage energetische waarde. Khoisan fleur de sel, daarentegen, krijgt voldoende tijd om zonne-energie op te nemen. Na het afscheppen van de Khoisan fleur de sel, worden deze zoutkristallen op dienbladen gelegd om te drogen in de zon. Mede door de zonne-energie heeft Khoisan fleur de sel een energetische Bovis-waarde tussen de 16.600 en 24.700.

    Khoisan fleur de sel van Amanprana is onbewerkt en ongeraffineerd. Het bevat onmisbare elektrolyten en sporenelementen die helpen bij de stofwisseling en essentieel zijn voor het evenwicht dat het lichaam van nature zoekt, nl. de homeostase. Dit in tegenstelling tot geraffineerd keukenzout, dat niets meer is dan natriumchloride en geen sporenelementen meer bevat. 

    De kracht van Khoisan fleur de sel zit in haar ontzurend vermogen, haar elektrische geleiding, de communicatie tussen de lichaamscellen. Het zorgt voor vitaliteit en een goede gezondheid.

Schrijf uw recensie

Khoisan fleur de sel zeezout Amanprana

Khoisan fleur de sel zeezout Amanprana

Onbewerkt, ongeraffineerd
Fairtrade & gewonnen uit natuurgebied
Bron van onmisbare elektrolyten & sporenelementen
Verfijnde, zachte smaak

Schrijf uw recensie

Bekijk ook onze pagina met tips over dit product