Groentebroodmix Rineke Dijkinga

6,25

Voor een (h)eerlijk speltbrood boordevol groenten.

Meer informatie


+ -

Profiteer van extra voordeel :

* GRATIS verzending binnen Nederland bij besteding boven 40 Euro (onder de 3 KG)
* Verzendkosten naar België zijn € 4,95 en gratis boven 150 Euro ( onder de 3 Kg )

* 10% extra korting op uw gehele order bij besteding boven  75.00 Euro (excl. verzendkosten)
* 15% extra korting op uw gehele order bij besteding boven 150.00 Euro (excl. verzendkosten)

Groentebrood mix
Voor een (h)eerlijk speltbrood boordevol groenten.

Inhoud: 500 gram

Tip à la Rineke: laat het brood minimaal 6-8 uur rijzen om de gluten en het fytinezuur grotendeels onschadelijk te maken. 

Tip a la Rineke: ik vind het zelf erg lekker om een plak van dit brood nog even heel licht te roosteren/grillen (let op; bruin en niet zwart laten worden) en er dan met een teentje knoflook over te wrijven. En vervolgens een scheutje heerlijke olijfolie over te sprenkelen. Zo heb je een heerlijk, voedzaam en gezond plakje brood bij een kop soep, een salade, een borrel of natuurlijk ook als tussendoortje.

Bereidingswijze: Doe de broodmix in een kom of in je broodbakmachine. Voeg 290 ml water, een flinke scheut olijfolie en een paar draaien peper en zout toe. Voeg eventueel nog toe: wat fijn gesneden zongedroogde tomaten of stukjes verse paprika, 2 tenen uitgeperste knoflook en 2 eetlepels gedroogde Mediterrane mix à la Rineke, Italiaanse-, Provençaalse- of tuinkruiden. Kneed het geheel tot een deegbal en laat het 30-40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Deeg nogmaals kneden en verder laten rijzen op kamertemperatuur. Oven voorverwarmen op 230 graden Celsius en in ca. 55 minuten afbakken op 140 graden. Goed af laten koelen alvorens het brood aan te snijden. 

Ingrediënten: Speltmeel volkoren Frankenkorn*, tomatenpoeder*, Heliaflor 45®*, uienvlok*, prei stukjes*, wortel*, paprikavlok*, zeesla*, gist*, zeezout. * ingrediënten van biologische herkomst Allergenen informatie: dit product kan sporen van noten bevatten

Nutritionele waarden per 100 gram:
Energie 1281 kJ/ 306 kcal
Vet 2,22 gram
waarvan verzadigd 0,34 gram
Koolhydraten 51,05 gram
waarvan suikers 10,56 gram
Eiwitten 14,82 gram
Voedingsvezel 13,16 gram
Zout 1,37 gram

Leuk om te weten over dit brood:
-Mogelijk heb je nog nooit gehoord van Heliaflor*? het is een eiwit (proteinepoeder)dat koud geperst wordt uit biologische zonnebloempitten. Hoewel het niet echt een smaak en een geur heeft zorgt het wel voor een goede beet/consistentie en houdbaarheid van het brood. Ook is het een zeer rijke bron van vezels. Bovendien, en dat is een van de hoofdredenen waarom het is toegevoegd aan deze broodmix, zorgen eiwitten in combinatie met de koolhydraten uit het graan, ervoor dat onze bloedsuikerspiegel minder snel stijgt en daalt na het eten van brood.

-Veel mensen weten inmiddels wel dat geraffineerd zout ontdaan is van nagenoeg alle mineralen en sporenelementen. Maar....brood waaraan alleen zeezout is toegevoegd bevat weer te weinig jodium. Dit brood houdt met beide rekening: het zeezout bevat wel nutrienten en jodium wordt toegevoegd middels de heerlijke zeesla.

-Brood is nu niet echt een voorbeeld van antioxidantrijke voeding. Maar kijk eens hoeveel extra antioxidanten je heel eenvoudig toevoegt met dit brood: tomaten, groenten, knoflook, zeesla, olijfolie en zeker niet te vergeten de kruiden. 

* verdere informatie over Heliaflor45. 
Het bevat per 100 gram:
- ca. 48 gram eiwit
- ca. 9-12 gram vet totaal (waarvan slechts 0,5-0,7 gram enkelvoudig onverzadigd, slechts 1.1.-1.7 gram verzadigd vet en ca. 7-10 gram enkelvoudig onverzadigd vet) Dit maakt het ook erg geschikt voor verhitting.
- ca. 17-20 Gram vezels.
-8-12 gram koolhydraten
-358 kcal.

Schrijf uw recensie

Groentebroodmix Rineke Dijkinga

Groentebroodmix Rineke Dijkinga

Voor een (h)eerlijk speltbrood boordevol groenten.

Schrijf uw recensie

Bekijk ook onze pagina met tips over dit product