5 groene voornemens voor 2021

Publicatie datum 12-01-2021 10:09:44
Categorie Huid Tips , Info

Heb jij al goede voornemens voor 2021? Wat dacht je van groene voornemens! Zo ben je goed bezig voor jezelf én voor de wereld. Al met kleine veranderingen in je dagelijkse routine kun jij het verschil maken. Help jij 2021 groener worden?

1. Poets je tanden op een duurzame manier

Maak tandenpoetsen duurzaam! Met een paar veranderingen poets jij super duurzaam. Allereerst: doe de kraan uit tijdens het tandenpoetsen, zo loopt het water niet onnodig weg. Ook kan je je plastic tandenborstel inwisselen voor een bamboe variant. Bamboe tandenborstels zijn biologisch afbreekbaar en kunnen zelfs bij het groenafval. En als laatste; kies voor 100% natuurlijke tandpasta, zonder plasticdeeltjes.

2. Douche dit jaar wat korter

We douchen langer dan nodig is. In Nederland spoelen we met onze douchetijd miljarden liters water weg. Zonde toch? En dat terwijl 5 minuten douchen al genoeg is. Tip: zet een timer. Als je geen klok in je badkamer hebt is het vaak lastig in te schatten hoe lang je al onder de douche staat.

Ook is het een goede tip om de douchethermometer een graadje lager te draaien. Dat is beter voor het milieu én zo blijf je er niet te lang onder staan. En wist je dat koud water juist zorgt voor een hydraterend effect? Beter voor je huid en de wereld dus.

3. Gebruik duurzame deodorant

Sommige deodoranten kunnen vervuilend zijn voor het milieu. Bij een aantal spuitbussen wordt er namelijk gebruik gemaakt van schadelijke gassen. Het is daarom beter om gebruik te maken van een roldeodorant of van een andere soort spuitdeodorant waar geen schadelijke gassen vrijkomen.

De natuurlijke roll-on deodorants en sprays van Weleda sluiten de poriën niet af, en zijn verkrijgbaar in verschillende geuren. 

4. Gebruik wasbare wattenschijfjes

Met de kleinste veranderingen kun je al een verschil maken. Het gebruik van herbruikbare watjes is een makkelijke manier om de hoeveelheid afval terug te dringen. Wasbare wattenschijfjes zijn het ideale duurzame alternatief om je make-up eraf te halen.

Je kunt de wattenschijfjes prima gebruiken in combinatie met reinigingsproducten. De wattenschijfjes worden van katoen gemaakt en zijn na gebruik gemakkelijk schoon te maken in een waszakje of onder de kraan met shampoo of een andere zeep.

5. Kies voor biologisch afbreekbare doucheproducten

Biologisch afbreekbare doucheproducten zijn producten die volledig in de natuur afgebroken kunnen worden, zonder dat er iets van overblijft. Ze zijn op geen manier schadelijk voor onze leefomgeving. Alle doucheproducten van Weleda zijn 100% natuurlijk, vrij van microplastics én biologisch afbreekbaar. Je kunt het dus met een gerust hart door het doucheputje spoelen!

Bron: Weleda

Deel deze tip