Chlorella- overlevingsvoedsel

Publicatie datum 31-05-2017 15:01:41
Categorie Info

Auteur: Casper Beukema

Wat is Chlorella?
Chlorella is een ronde ééncellige groene zoetwater alg met een indrukwekkend arsenaal aan voedingsstoffen. Het is niet zozeer een bepaalde eigenschap die chlorella geliefd maakt. Niet alleen als ontgifter, antioxidant, ontstekingsremmer, reparatiemiddel bij celschade of natuurlijke multi. Het is de som der delen die het verschil maakt:

Chlorofyl.
Chlorella is met 2-3% chlorofyl de hoogste bron van dit bladgroen op Aarde. Chlorofyl is in staat gifstoffen zoals zware metalen te binden en deze via de ontlasting te verwijderen. Daarnaast werkt chlorofyl ontstekingsremmend en als antioxidant

Multi van Moeder natuur
Chlorella is een natuurlijke multi. Zo bevat Chlorella bètacaroteen: de voorloper van vitamine A, vitamine B2, B3, B5, B6, B11, vitamine C, D, E en K. Daarnaast bevat het algje de mineralen calcium, magnesium, fosfor, ijzer, zink, koper en kalium.

Brede werking
Het is vrijwel onmogelijk om alle gezondheidsvoordelen van Chlorella te beschrijven. Het is daarom beter om de alg te zien als waardevolle voeding die de algemene gezondheid ondersteunt. Een aantal situaties waarbij Chlorella ingezet kan worden zijn:

  • hoog cholesterol
  • onzuivere huid
  • hoge bloeddruk
  • geheugenzwakte
  • candida infecties
  • overgewicht
  • bescherming van huid, nagels, haar en ogen
  • ontzurend

Dosering
De adviesdosering bedraagt tussen de 5 en de 20 gram per dag, maar de meeste gezonde gebruikers merken dat een dagelijkse inname van 10 gram optimaal is. Bij zware aandoeningen kan het gebruik verhoogd worden tot 20 gram per dag.

Conclusie
Chlorellais geen voedingssupplement, maar een van de meest waardevolle voedingsmiddelen op Aarde. Chlorella is veilig en gezond!

Gerelateerde producten

Deel deze tip