Detox drank met matcha, baobab en granaatappel

Publicatie datum 28-03-2017 10:44:30
Categorie Recepten

Het toevoegen van baobab poeder aan je maaltijden, voor gezond eten

Van Matcha en granaatappel weten we ondertussen al dat deze rijk zijn aan antioxidanten en goed zijn voor onze gezondheid. Baobab is nog iets onbekender, tijd dus om ook deze te ontdekken en toe te voegen als superfood in onze keuken.

Baobab poeder wordt gemaakt van de Baobab boom, een boom welke in Afrika voorkomt. Baobab poeder wordt gemaakt van de vruchten van deze boom. Beweerd wordt dat dit poeder zes maal meer vitamine C bevat dan een sinaasappel. Daarnaast zit er ook calcium, vitamine B, magnesium, ijzer en fosfor in. Je kunt baobab gebruiken om bijvoorbeeld door je drank te doen, zoals bij deze detox drank. Ook kun je baobab gebruiken om over je maaltijden te strooien. De smaak is een combinatie tussen grapefruit, peer en vanille en is dus vooral lekker om te combineren in zoete gerechten zoals desserts of bij het ontbijt.

Ingrediënten voor Detox drank met matcha, baobab en granaatappel

(4 personen)

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd: / Totale bereidingstijd:

Bereiding: Detox drank met matcha, baobab en granaatappel

Alle ingrediënten behalve de granaatappelsiroop in een blender samenvoegen en gedurende 30 seconden mixen. Vervolgens dit heerlijke detox drankje in glazen doen, per glas 2 eetlepels granaatappel sap toevoegen en direct serveren. Uiteraard kun je dit detox drankje nog verder afwerken met verse granaatappel pitjes.

Bron: Noble House

Deel deze tip