Zechsal

Publicatie datum 23-04-2019 07:45:44
Categorie Huid Tips

Renew the body. Relax the mind. 
Wij geloven dat magnesium bijdraagt aan een gezonder leven en een meer ontspannen wereld.
Neem de tijd om te genieten van een warm voetenbad, ontspan je spieren of voed je huid met het pure magnesium van de oeroude Zechstein Zee. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

Bekijk hier het hele Zechsal assortiment!

Waarom Zechsal?

Zechsal gebruikt voor haar producten het natuurlijke magensiumchloride uit de Zechteinbron. Via de “ Originals “ , de magnesiumolie en de badkristallen geven we het puur en onbewerkt aan u door. 

Daarnaast verwerken we dit oeroude magnesium in functionele cosmetica. Deze producten zijn aangenaam in het gebruik, bestaan uit louter natuurlijke ingrediënten en bevatten een hoog aandeel magnesium. Dat verhoogt het functionaliteit, niet alleen voor huid en haar, maar ook voor ons welbevinden.

Ook hebben we een aantal producten die eveneens via de huid opgenomen kunnen worden en ondersteund of aanvullend werken aan het magnesium.

Uiteraard zijn onze producten niet op dieren getest en bevatten ze geen conserveermiddelen. We voldoen daarmee aan de strengste richtlijnen.

 

Uit een unieke bron

Het magnesium van Zechsal komt rechtstreeks uit de Zechsteinbron en is voorzien van een kwaliteitskeurmerk. Dit geeft u de garantie dat het zuiver en hoogwaardig is.

Het winningsproces vindt plaats in Groningen, vlakbij Veendam. Hier worden de magnesiumkristallen naar boven gehaald die op ruim 1600 meter diepte liggen. Dit geconcentreerde magnesium werd 250 miljoen jaar geleden afgezet door het verdampen van de Zechstein Zee. Puur, onaangetast en optimaal bewaard gebleven tot op de dag van vandaag. Zechstal verpakt haar producten uit de bron.

Opname via de huid

Voor een verklaring van de transdermale opname moeten we eerst ons grootste orgaan, de huid (met een oppervlakte van 1,5 tot 2 m2)  onder de loep nemen. Als barrière vervult de huid een belangrijke rol in ons immuunsysteem en verhindert het uitdroging. Tegelijkertijd scheidt de huid water, afvalstoffen en zout uit (bij transpiratie) en neemt het stoffen op. Het gaat daarbij om kleine vetvrije stoffen als nicotine, maar ook elektrolyten (zouten, zuren en hun tegenhangers basen). Op zich niets nieuws en allang toegepast. Denk maar eens aan nicotinepleisters, hormoonzalf of pijnstillers om te smeren.

Wat betreft magnesium is er inmiddels overtuigend bewijs dat dit ook via de huid wordt opgenomen, althans in de natuurlijke chloride-vorm zoals het magnesium van Zechsal. Hoe dat precies werkt daar zijn de wetenschappers het nog niet over eens. De meest aansprekende theorie over opname via de zweetklieren, is van Dr. Richard Danel van het Magnesium Health Institute. Ook diverse andere onderzoekers denken dat dit het meest waarschijnlijk is.

Net als in de nieren, zitten er aan het einde van de zweetklieren groepjes cellen die magnesium terugwinnen als het (via urine of zweet) het lichaam wil verlaten. De theorie is dat deze cellen niet alleen magnesium tegenhouden, maar ook opnemen (bij voldoende hoge concentratie). De aanwezigheid van deze cellen, die we waarschijnlijk in de loop van de evolutie hebben ontwikkeld, verklaart ook dat we niet allang massaal onder het magnesiumtekort zijn bezweken.

Wat is het verschil met pillen?

Nog steeds wordt het meest gebruikt gemaakt van magnesium in pilvorm. Op zich is daar niets mis mee, maar bedenk wel dat naar schatting 60 tot 70% van het magnesium niet wordt benut door het lichaam. De maag kan maar een beperkte hoeveelheid verwerken. De rest wordt gelijk afgevoerd via de nieren, vandaar ook vaak gehoorde klachten van dunne ontlasting of diarree bij het gebruik van pillen.

Door de opname via de huid omzeil je het maag-darm kanaal. Het is duidelijk dat de transdermale opname snel terrein wint en dat de wetenschappelijke belangstelling hiervoor groeit.

Bekijk hier het hele Zechsal assortiment!

Bron: Zechsal

Deel deze tip