Categorieën

Kruiderij & Drogisterij De Rode Pilaren

Iedereen leeft op zijn eigen manier, het belangrijkste is dat je lekker in je vel zit. Volgens Kruiderij en Drogisterij De Rode Pilaren zijn er meerdere wegen die naar een gezond leven leiden. Bij de vestigingen in Goes, Middelburg, Vlissingen en Bergen op Zoom zijn dan ook volop producten en informatie te vinden die passen bij de levensstijl die gekozen is of waarnaar nog gezocht wordt.

Op 1 november is het 25 jaar geleden dat De Rode Pilaren hun deuren voor het eerst openden en vanaf dat eerste begin is kwaliteit tegen een eerlijke prijs het belangrijkste uitgangspunt geweest. Eigenaar Peter Gruys: “We zijn nog steeds drogist gecertificeerd, maar we zijn ons in de loop der jaren steeds meer gaan richten op fytotherapeutische geneesmiddelen, dit zijn middelen op plantaardige basis, en orthomoleculaire producten zoals voedingssupplementen. Naast goede voeding en bewegen is informatie heel belangrijk om keuzes te kunnen maken waar je je goed bij voelt. In onze winkels is dan ook veel deskundigheid aanwezig op uiteenlopende gezondheidsonderwerpen”.

Zo’n half jaar geleden is het logo van De Rode Pilaren veranderd. “Het huisje is verdwenen en daarvoor in de plaats is een Gaper gekomen. Dit is het hoofd van een manspersoon, soms met uitgestoken tong, die vroeger dienst deed als uithangbord voor apothekers. Ik heb zelf een grote collectie Gapers en mocht nog onlangs de Gaper van een overleden collega in ontvangst nemen. Ik ben dan ook heel vereerd dat deze in mijn etalage mag staan. Het nieuwe logo is speelser en moderner en geeft aan dat ook wij met onze tijd meegaan. We springen in op nieuwe ontwikkelingen en breiden regelmatig ons assortiment uit. Ook onze website heeft een metamorfose ondergaan, het is nu een kloeke site, ook te gebruiken door diverse mobiele dragers, met de nadruk op onze webwinkel.

Voor uitgebreide informatie over tal van onderwerpen kunnen mensen terecht op onze andere website: www.sportengezond.nl, dit is de blog van Wouter de Jong. Hij heeft zich gespecialiseerd in de effecten van voeding en heeft daarbij onder meer de kracht van superfoods leren kennen.

Wouter studeerde af aan de Haagse Hogeschool voor Voeding en Diëtetiek. Daarna specialiseerde hij zich in (top)sport, orthomoleculaire voedingsleer, klinische Psycho-Neuro-Immunologie en natuurgeneeskunde. Hij geeft regelmatig lezingen en presentaties en is een gepassioneerd spreker. We vinden het dan ook geweldig dat, in samenwerking met De Drvkkery, hij dinsdag 21 oktober een lezing geef in de Kloveniersdoelen in Middelburg, onder de noemer Kennis over Gezondheid uit Boeken. Hij maakt daarbij gebruik van diverse boeken, waaronder die van hemzelf, die allen over voeding en gezondheid gaan. In november geeft Ineke Haisma er een lezing, zij zal dan haar boek: Met Verstand Gezond bespreken”.

Bewust omgaan met voeding en bewegen is een belangrijke boodschap van De Rode Pilaren. ”Heb je last van bepaalde ongemakken, probeer dan eerst eens gezond te eten en te leven. Hoe je dat doet, bepaal je geheel zelf. Vul je leven in zoals jij denkt dat het goed is en maak je eigen keuzes. Wij kunnen bij dit proces helpen door informatie te geven en diverse producten aan te bieden. Dat is waar De Rode Pilaren in feite voor staan”.