Algenolie Rode Pilaren

29,95

32,50 €

-2,55 €

vegetarische omega-3 vetzuren (EPA en DHA), goed voor het hart

Meer informatie+ -

Profiteer van extra voordeel :

* GRATIS verzending binnen Nederland bij besteding boven 40 Euro (onder de 3 KG)
* Verzendkosten naar België zijn € 4,95 en gratis boven 150 Euro ( onder de 3 Kg )

* 10% extra korting op uw gehele order bij besteding boven  75.00 Euro (excl. verzendkosten)
* 15% extra korting op uw gehele order bij besteding boven 150.00 Euro (excl. verzendkosten)

DRP ALGENOLIE

vegetarische omega-3 vetzuren (EPA en DHA), goed voor het hart

 

1.        Samenstelling van Algenolie

 

Inhoud 60 capsules

 

Samenstelling per dagelijkse dosering

(= per capsule)

 

Algenolie                                                  834 mg

Waarvan omega-3 vetzuren

  Eicosapentaeenzuur (EPA)        125 mg

  Docosahexaeenzuur (DHA)       250 mg

 

Ingrediënten

Algenolie (Schizochytrium sp. olie, zonnebloemolie, rozemarijn extract, tocopherolen, ascorbyl palmitaat)*, bevochtigingsmiddel: glycerol (raapzaad-, palm- en kokosolie), vegetarische capsule: gemodificeerd maïszetmeel, verdikkingsmiddel: carrageen (zeewier), bevochtigingsmiddel: water, zuurteregelaar: natrium carbonaat. 

*   zie samenstelling 

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding. 

Algenolie bevat geen suiker, gluten, gist, lactose, kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

 

Vanwege het gebruik van natuurlijke ingrediënten kunnen tussen de verschillende chargenummers afwijkingen in kleur en/of geur voorkomen. Deze onderlinge verschillen doen niets af aan de kwaliteit van het supplement. 

 

2.        Wat is Algenolie en waarvoor wordt het gebruikt 

Vette vis is rijk aan de omega-3 vetzuren EPA en DHA. Vissen krijgen deze vetzuren binnen door het eten van algen die deze vetzuren bevatten. Algen zijn dus eigenlijk de leverancier van omega-3 voor vette vissen. Algenolie kan zelf ook dienen als bron van omega-3 vetzuren. 

De Rode Pilaren Algenolie is afkomstig van de micro-alg Schizochytrium sp. De capsule is van plantaardige oorsprong waarmee De Rode Pilaren Algenolie een 100% plantaardig alternatief biedt voor omega-3 vetzuren uit visolie. Omdat algenolie plantaardig is, is het in tegenstelling tot visolie geschikt voor gebruik door vegetariërs en veganisten. De Rode Pilaren Algenolie is vrij van allergenen en kan ook goed worden gebruikt voor mensen die vanwege een allergie voor vis geen omega-3 uit visolie kunnen gebruiken. 

De Rode Pilaren Algenolie bevat naast een goede dosering DHA ook een goede dosering EPA. Dat is bijzonder voor een plantaardige omega-3 formule. De Rode Pilaren Algenolie levert per dagdosering van 1 softgel capsule 375mg omega-3 vetzuren, waarvan 250mg DHA en 125mg EPA. 

DHA is een essentieel omega-3 vetzuur dat voorkomt in vette vis, zoals zalm en haring, maar dus ook in algen. DHA is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen en is hiermee goed voor de hersenfunctie. DHA is ook goed voor het gezichtsvermogen. Deze gunstige effecten worden verkregen bij een dagelijkse inname van 250mg DHA (1 capsule). 

Een dagelijkse inname van 250mg EPA en DHA (1 capsule) heeft bovendien een gunstige invloed op het hart. 

 

3.        Wat moet u weten voordat u Algenolie gebruikt 

Gebruik Algenolie niet

Bij overgevoeligheid voor één van de bestanddelen.

 

Gebruik bij zwangerschap en borstvoeding

De Rode Pilaren Algenolie is geschikt voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Extra inname van DHA door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de ogen en de hersenen bij de foetus en zuigelingen die borstvoeding krijgen. Deze gunstige effecten worden verkregen bij een dagelijkse inname van 200mg DHA naast de aanbevolen dagelijkse inname van 250mg DHA en EPA. 

 

4.        Hoe wordt Algenolie gebruikt 

1 x per dag 1 capsule.

De aanbevolen dosering niet overschrijden.

Capsule met water innemen. 

Problemen met slikken? De capsules kunnen worden lek geprikt om zo de inhoud, eventueel in bijvoorbeeld water of yoghurt, in te nemen. 

 

5.        Hoe bewaart u Algenolie 

Het product in de originele verpakking, droog en niet boven de 25° C bewaren. Bewaar Algenolie buiten bereik van kinderen. 

De uiterste gebruiksdatum

Gebruik Algenolie niet meer na de datum zoals die op de bovenzijde van de verpakking is ingedrukt. Deze datum duidt het tijdstip aan waarna de kwaliteit van het product niet meer kan worden gewaarborgd. De eerste twee cijfers duiden de maand aan, de volgende groep het jaartal. 

Dit product en bijbehorende informatie zijn met grote zorgvuldigheid samengesteld. Deze gebruiksaanwijzing dient uitsluitend ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van het advies van uw arts. 

Als u een medisch probleem heeft of denkt te hebben, neem dan altijd contact op met uw arts. Noch de samenstellers, noch de producenten, noch de leveranciers kunnen aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade.

 

Schrijf uw recensie

Algenolie Rode Pilaren

Algenolie Rode Pilaren

vegetarische omega-3 vetzuren (EPA en DHA), goed voor het hart

Schrijf uw recensie

Bekijk ook onze pagina met tips over dit product