Sport Proteïne Poeder Rode Pilaren

19,00

29,95 €

-10,95 €


+ -

Profiteer van extra voordeel :

* GRATIS verzending binnen Nederland bij besteding boven 40 Euro (onder de 3 KG)
* Verzendkosten naar België zijn € 4,95 en gratis boven 150 Euro ( onder de 3 Kg )

* 10% extra korting op uw gehele order bij besteding boven  75.00 Euro (excl. verzendkosten)
* 15% extra korting op uw gehele order bij besteding boven 150.00 Euro (excl. verzendkosten)

Product van New Care

Rode Pilaren Proteïne poeder is een plantaardige formule uit rijst. De eiwitten en aminozuren uit rijst zijn biologisch goed opneembaar, allergenenvrij en hiermee een zeer goede vervanger van wei en soja proteïnen.

Aminozuursamenstelling per 100 gram 

Alanine                                 4,2  gram

Arginine                               6,5  gram

Asparaginezuur                      7,1  gram

Cysteïne                               1,4  gram

Glutaminezuur                     13,8  gram

Glycine                                 3,3  gram

Histidine                               1,9  gram

Isoleucine**                          3,3  gram

Leucine**                             6,6  gram

Lysine                                  2,8  gram

Methionine                            2,8  gram

Phenylalanine                        4,2  gram

Proline                                 3,4  gram

Serine                                  3,8  gram

Threonine                             2,8  gram

Tryptofaan                           0,6  gram

Tyrosine                               4,2  gram

Valine**                               4,8  gram

 

** BCAA’s (Branched Chain Amino Acids)

 

Voedingswaarde     per 100 gram            per dagdosering

                                                                         (30 gram):

 

Energie                    1.851,9     KJ          555,6      KJ

Energie                       442,3   kcal          132,7    kcal

Vet                               4,9 gram             1,5  gram

Waarvan verzadigd          1,7 gram             0,5  gram

Koolhydraten                 16,1 gram             4,8  gram

Waarvan suikers                0 gram               0  gram

Vezels                           2,9 gram             0,9  gram

Eiwitten                        77,5 gram           23,3  gram

Zout                            0,49 gram           0,15  gram

 

Proteïne poeder bevat geen allergenen en is vrij van suiker, soja, gluten, gist, lactose, kleurstoffen of conserveringsmiddelen.

 

Doseringsadvies voor volwassenen
Los 30 gram proteïne poeder (1 maatschep van 50 ml) op in 200 ml water of smoothie. Mix bij voorkeur in een shake-beker of blender. 

Eiwitten uit rijst
Rode Pilaren Proteïne poeder is een plantaardige formule uit rijst. De eiwitten en aminozuren uit rijst zijn biologisch goed opneembaar, allergenenvrij en hiermee een zeer goede vervanger van wei en soja proteïnen. Een voordeel van eiwitten uit rijst is bovendien dat ze makkelijk verteerbaar zijn, in tegenstelling tot bijvoorbeeld wei waarvan de verwerking van lastiger kan zijn. Wanneer toch een lastige vertering wordt ervaren, kan een aanvulling met een enzymcomplex uitkomst bieden. Enzymen breken eiwitten af door ze als het ware door te knippen.

Rijsteiwit bevat een volledig spectrum van aminozuren en is daarmee een volwaardige eiwitbron. Dit is bijzonder voor een plantaardig voedingsmiddel. Omdat Rode Pilaren Proteïne poeder van plantaardige oorsprong is, is het ook geschikt voor gebruik door vegetariërs en veganisten.

Functie van eiwitten
Het menselijk lichaam bestaat voor 20 procent uit eiwitten. Eiwitten, ook wel proteïnen genoemd, spelen een sleutelrol in bijna alle biologische processen. Aminozuren zijn de bouwstenen van proteïnen. Aangezien een groot deel van onze cellen, spieren en weefsels uit aminozuren bestaat, vervullen ze veel belangrijke functies in ons lichaam.

Eiwitten bevorderen het spierherstel na intensieve inspanning en dragen bij tot de groei van spiermassa. Daarnaast kunnen eiwitten worden ingezet bij een verhoogde behoefte aan eiwitten, bijvoorbeeld voor (top) sporters, om aan te sterken na ziekte, voor jongeren in de groei, tijdens de  zwangerschap en het geven van borstvoeding, bij een verminderde eetlust of tijdens het volgen van een dieet. Het verlies van spiermassa is een belangrijke reden voor verminderde mobiliteit bij ouderen. Ook voor ouderen kunnen eiwitten dan ook een waardevolle aanvulling zijn. Zeker ook omdat de spiereiwitsynthese bij ouderen 20 tot 30% lager is dan bij jongeren. De spiereiwitsynthese is het proces van het opbouwen van spiereiwitten waardoor de spier sterker wordt en in massa toeneemt.

Voor de meeste mensen is een hoge eiwitinname enkel uit voeding moeilijk te realiseren. Eiwitten komen voor in vlees, vis, gevogelte, eieren en melk. Maar ook graan, peulvruchten, noten en paddenstoelen bevatten eiwit. 40% van de volwassenen heeft een inname van eiwitten die lager ligt dan de aanbevolen 0,8 gram per kilogram lichaamsgewicht. Ter aanvulling op de voeding levert Rode Pilaren Proteïne poeder per 100 gram een goede dosering van 77,5 gram eiwit.

BCAA’s
Rode Pilaren Proteïne poeder bevat een hoog gehalte (19%) BCAA’s (Branched Chain Amino Acids, ofwel korte keten aminozuren) die de eiwithuishouding reguleren. In spierweefsel komen de drie BCAA’s (L-Valine, L-Leucine en L-Isoleucine) het meeste voor. Deze drie aminozuren worden ook het eerst afgebroken als het lichaam te weinig brandstof voor handen heeft in de vorm van glycogeen of koolhydraten. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn tijdens een dieet of duurinspanning. Juist deze drie korte keten aminozuren zijn dus belangrijk om spierafbraak tegen te gaan. Van de BCAA's vervult L-Leucine een belangrijke rol. Dit aminozuur is namelijk dé trigger tot spiergroei. Om dit effect te bereiken is het belangrijk dat L-leucine in een voedingsmatrix (met andere aminozuren) wordt ingenomen en niet enkelvoudig als los aminozuur.

L-Glutamine
Suppletie van eiwit alleen is meestal niet voldoende, omdat eiwitten ook nog in de spieren moeten worden opgenomen. Het aminozuur L-Glutamine speelt hierin een belangrijke rol. L-Glutamine gaat de spierafbraak tegen en verbetert de eiwitsynthese. New Care Proteïne poeder bevat een goede dosering L-Glutamine. In voeding komt L-Glutamine voor in producten als kwark, vlees, eieren en in mindere mate in soja, tarwe, spinazie, bonen en koolsoorten.

Magnesium en vitamine B6
Omdat magnesium ook betrokken is bij de spiervorming en het herstel van spieren is dit mineraal, samen met haar cofactor vitamine B6, een goede aanvulling tijdens gebruik van Rode Pilaren Proteïne poeder. Door deze combinatie worden lichaamsprocessen verder geoptimaliseerd.

TIP
Omdat Proteïne poeder is geproduceerd volgens de (doping)normen van het NZVT systeem, is het logo van het NZVT (zie hiernaast) op de voorzijde van de verpakking afgebeeld. Proteïne poeder van Rode Pilaren kan dus met zekerheid door topsporters worden gebruikt.

Bijwerkingen en interacties
Een hoge eiwitinname is licht uitdrogend voor het lichaam. Het is daarom belangrijk om tijdens het gebruik van Rode Pilaren Proteïne poeder goed te drinken en de shake met voldoende vocht in te nemen. 

Waarschuwing voor gebruik!
Eiwitten zijn licht belastend voor de nieren. Een hoge eiwitconsumptie wordt afgeraden bij bestaande nierproblemen. Raadpleeg in dit geval altijd een arts.

Gebruik bij zwangerschap en het geven van borstvoeding
Juist tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding zijn eiwitten van groot belang.

 

Indicaties

  •       Bij intensief (kracht)sporten
  •       Draagt bij tot de groei van de spiermassa
  •       Bevordert het spierherstel na intensieve inspanning
  •       Voor het behoud van de spiermassa tijdens het volgen van een dieet
  •       Bij een verhoogde behoefte aan eiwitten 

Producent: New Care

Schrijf uw recensie

Sport Proteïne Poeder Rode Pilaren

Sport Proteïne Poeder Rode Pilaren

Schrijf uw recensie