Kaars 200 x 80

13,75

TIJDELIJK NIET LEVERBAAR!

Ambachtelijk gemaakte dompelkaarsen. van zeer hoge kwaliteit. Heeft een mooie vlam en staat decoratief erg mooi. Door zijn brede basis ook erg stabiel. Brandduur 80 uur.

Meer informatie

Profiteer van extra voordeel :

* GRATIS verzending binnen Nederland bij besteding boven 50 Euro (onder de 3 KG)
* Verzendkosten naar België zijn € 7,95 en gratis boven 150 Euro ( onder de 3 Kg )

* 10% extra korting op uw gehele order bij besteding boven  75.00 Euro (excl. verzendkosten)
* 15% extra korting op uw gehele order bij besteding boven 150.00 Euro (excl. verzendkosten)

DOMPELKAARS 

De dompel kaars is gemaakt volgens een aloude methode ontdekt door de Romeinen,die de kaars meebrachten naar Gallië, Duitsland en Engeland, Sinds de dertiende eeuw kent men in Duitsland het ambacht van  “Wastrekken”. Tonkaarsen ( dompel kaarsen ) ontstaan door het bij herhaling onderdompelen van een katoenen pint in gesmolten kaarsvet. Na elke dompeling blijft er een laagje was achter op de kaars. Aan de onderkant van de kaars zijn ringen te zien die duidelijk de aantal dompelingen aangeeft. Iedere dikke ring bestaat weer uit eerder genoemde dunne laagjes. Kaarsen “tonken” is een kunst,wordt handmatig gedaan en vereist veel ervaring. Deze kaarsen hebben een brandduur die gemiddeld één derde boven machinaal geproduceerde kaarsen ligt. De kaars wordt gemaakt van een aantal wassoorten waarbij stearine een belangrijke basis is gecombineerd met een hoogwaardige paraffine.

 

Geef dikkere kaarsen vanaf 8 cm altijd de kans om goed op te branden, de vlam moet de tijd krijgen om ook de buitenrand vloeibaar te maken en de gesmolten was te gebruiken. Druk na het doven van de vlam de rand iets naar binnen waardoor de vlam bij het opnieuw aansteken van de kaars sneller een vloeibaar badje kan vormen. Mocht zich toch een te hoge rand vormen, snij deze na het branden van de kaars met een mesje rondom af. Let op bij het gebruik van de dompelkaars dat er geen sprake is van ongewenste tocht, om er zo voor de zorgen dat de kaars mooi gelijkmatig duurzaam zal gaan branden.

 

Veel plezier met uw kaars…     branduren van de kaars is 200 x 80 = 80 uur

Schrijf uw recensie

Kaars 200 x 80

Kaars 200 x 80

TIJDELIJK NIET LEVERBAAR!

Ambachtelijk gemaakte dompelkaarsen. van zeer hoge kwaliteit. Heeft een mooie vlam en staat decoratief erg mooi. Door zijn brede basis ook erg stabiel. Brandduur 80 uur.

Schrijf uw recensie

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...