5-HTP met Vitamine B1 & B6 - 200mg Mattisson

24,95

5-HTP (5-Hydroxytryptofaan) is een natuurlijk voorkomende stof in het lichaam. Het wordt geproduceerd uit het aminozuur tryptofaan en is een voorloperstof voor de neurotransmitters serotonine en melatonine.

Meer informatie


+ -

Profiteer van extra voordeel :

* GRATIS verzending binnen Nederland bij besteding boven 50 Euro (onder de 3 KG)
* Verzendkosten naar België zijn € 7,95 en gratis boven 150 Euro ( onder de 3 Kg )

* 10% extra korting op uw gehele order bij besteding boven  75.00 Euro (excl. verzendkosten)
* 15% extra korting op uw gehele order bij besteding boven 150.00 Euro (excl. verzendkosten)

Wat is 5-HTP?

5-HTP (5-Hydroxytryptofaan) is een natuurlijk voorkomende stof in het lichaam. Het wordt geproduceerd uit het aminozuur tryptofaan en is een voorloperstof voor de neurotransmitters serotonine en melatonine. Serotonine is een van de belangrijkste neurotransmitters in de hersenen en regelt onder andere je stemming en gedrag. Een tekort aan Serotonine kan de oorzaak zijn van verschillende klachten als depressie, stress, gebrek aan libido en paniekaanvallen. De neurotransmitter Melatonine regelt onder andere het dag- en nachtritme, hormoonafgifte en de lichaamstemperatuur. Wanneer mensen een tekort aan Melatonine hebben kan dit zorgen voor slapeloosheid.

Mattisson 5-HTP met vitamine B1 & B6

Mattisson 5 HTP is verrijkt met vitamine B1 (thiamine) en B6 en is goed opneembaar. Een tekort aan vitamine B1 kan lijden tot vermoeidheid, buikpijn en zwakkere spieren. Vitamine B1 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme, een normale werking van het zenuwstelsel en een normale psychologische functie. Vitamine B6 draagt bij tot een normaal psychologisch functioneren, helpt bij de normale werking van het immuunsysteem, heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en moeheid en reguleert mede de activiteit van hormonen.  

Wat zijn de voordelen van 5-HTP?

Mensen met een tekort aan serotonine of melatonine kunnen baat hebben bij het gebruik van 5-HTP als ondersteuning. Dit supplement fungeert namelijk als een voorloper voor deze neurotransmitters. Door ervoor te zorgen dat er voldoende serotonine en melatonine in het lichaam aanwezig zijn, kan dit helpen bij het voorkomen van symptomen zoals depressie, stress, paniekaanvallen en slapeloosheid. 
Hoeveel 5-HTP mag je per dag? De dagelijkse hoeveelheid kan variëren aan de hand van bijvoorbeeld, geslacht, leeftijd en gewicht. De standaarddosering is tussen de 50 en 300 milligram per dag. De 5-HTP van Mattisson komt in capsulevorm.  

Waarschuwing

Niet geschikt bij zwangerschap(-swens) en/of borst - voeding. Niet geschikt voor kinderen tot en met 17 jaar. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van ziekte of medicijngebruik.

Gebruik en bewaren

1 tot 2 maal daags 1 capsule met water innemen. Niet geschikt bij zwangerschap(-swens) en/of borstvoeding. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van ziekte of medicijngebruik. Koel, droog en afgesloten bewaren.

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. Buiten bereik van kinderen houden.

*Geoorloofde EFSA claims

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediënten Ingrediënten: Griffoniazaad extract, Thiamine hydrochloride, Pyridoxaal-5-fosfaat, Bioperine®, vegetarische capsules (HPMC).
voedingswaarde per capsule
5-htp 200 mg
bioperine 5 mg
vitamine B1 10 mg 909
vitamine B6 10 mg 714

Schrijf uw recensie

5-HTP met Vitamine B1 & B6 - 200mg Mattisson

5-HTP met Vitamine B1 & B6 - 200mg Mattisson

5-HTP (5-Hydroxytryptofaan) is een natuurlijk voorkomende stof in het lichaam. Het wordt geproduceerd uit het aminozuur tryptofaan en is een voorloperstof voor de neurotransmitters serotonine en melatonine.

Schrijf uw recensie