Scutellaria Complex Rode Pilaren

29,95

Draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem (vitamine A, C, D en zink)

Meer informatie+ -

Profiteer van extra voordeel :

* GRATIS verzending binnen Nederland bij besteding boven 50 Euro (onder de 3 KG)
* Verzendkosten naar België zijn € 7,95 en gratis boven 150 Euro ( onder de 3 Kg )

* 10% extra korting op uw gehele order bij besteding boven  75.00 Euro (excl. verzendkosten)
* 15% extra korting op uw gehele order bij besteding boven 150.00 Euro (excl. verzendkosten)

Product van New Care

Samenstelling Per tablet

                                                                     % RI/*

                                                                       ADH

MSM                                                     325   mg  

Vitamine C, als ascorbinezuur              250   mg               313

Quercetine                                            100   mg

Scutellariae baicalensis extract              75   mg

Magnesium, als citraat                           75   mg                 20

Brandnetelwortel (Urtica radix) extract  58   mg  

Grote weegbree (Plantago major)          50   mg

Bio curcumine                                        24   mg

Vitamine E, natuurlijk                              17   mg               140

(d-alfa-tocopherol succinaat)                 25   i.e.

Zink, als citraat                                      3,8   mg                 38

Natuurlijk bètacaroteen                         3,8   mg

Bioperine (Piper nigrum)                          1   mg

Vitamine D3, als cholecalciferol            6,3    μg               125

                                                              250   i.e.

 

*     Referentie-Inname / Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

 

Scutellaria complex bevat geen suiker, gluten, gist, lactose, kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

 

Doseringsadvies voor volwassenen

Als kuur: ieder uur 1 tablet tot een maximum van 8 tabletten per dag.

Onderhoudsdosering: 3 x per dag 1 tablet.

Tabletten met water innemen.

 

Allergieën komen vaak voor. In Nederland heeft ongeveer 20 à 25% van de bevolking één of meerdere allergieën. Zo’n 15 tot 20% van de bevolking heeft te maken met hooikoorts. Bij een allergie is sprake van een overmatige reactie van het immuunsysteem tegen een onschadelijke en ongevaarlijke stof van buitenaf. Het immuunsysteem reageert dus op een stof waarop het niet hoort te reageren. Als gevolg van deze reactie wordt in het lichaam door speciale cellen (mestcellen) histamine vrijgemaakt. Histamine veroorzaakt een ontsteking door aderen te verwijden en de doorlaatbaarheid van de bloedvaten en haarvaten (capillairen) te vergroten.

Het aantal allergieën neemt hand over hand toe. De oorzaak van allergieën is hoe dan ook gelegen in het immuunsysteem en met name in het immuunsysteem van de darm. Kennelijk is het immuunsysteem van de darm steeds vaker uit balans.

Bij een allergie wordt vaak gedacht aan het bestrijden van symptomen. Er worden antihistaminica ingezet om de afgifte van histamine te remmen. Daarbij is het advies om de stof die de allergie veroorzaakt te mijden. Er zijn ook andere maatregelen die helpen om allergische reacties te voorkomen.

 

Immuunsysteem en antioxidanten

Een sterk immuunsysteem en een voldoende hoeveelheid antioxidanten is essentieel voor het effectief bestrijden van een allergie. Rode Pilaren Scutellaria complex bevat diverse stoffen die zorgen voor het behoud van een normaal reagerend immuunsysteem en die ervoor zorgen dat de reactie ( allergie ) veroorzaakt door een teveel aan histamine wordt geremd. 

Weegbree (Plantago)

Het blad van de weegbree bevat iridoïden waarvan het hoofdbestanddeel aucuboside is. Dit heeft een rustgevende werking en is hiermee zeer geschikt voor een zeer roodgevoelige huid. Weegbree heeft tevens een gunstige werking en verzachtende invloed voor de behandeling van gevoeligheden in de luchtwegen.

Brandnetel wortelextract

Brandnetel wortelextract is een versterkende plant bij een overmatige reactie op huisstofmijt, hooikoorts en alle andere gevoeligheden van de luchtwegen. Deze werking heeft brandnetel te danken aan de immuun verbeterende eigenschappen.

Curcumine

Curcumine is de belangrijkste biologisch actieve stof in kurkuma. Het bevindt zich voornamelijk in de wortel van deze plant en geeft deze zijn gele kleur. De laatste decennia is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van curcumine. Curcumine heeft een breed werkingsgebied. Veel gezondheidseffecten van curcumine zijn toe te schrijven aan versterking van het antioxidantensysteem en de activiteit van curcumine in het immuunsysteem.

Bioperine

Bioperine is een gestandaardiseerd extract uit de vrucht van Piper nigrum (zwarte peper). Het bevat 95% piperine. Bioperine ondersteunt de invloed van curcumine, omdat het de biologische beschikbaarheid van curcumine verbetert.

Bètacaroteen, vitamine C, D en E, magnesium en zink

Bètacaroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A. Het zorgt net als de vitaminen C, D en E en de mineralen zink en magnesium voor de normale werking van het immuunsysteem en ondersteunt de afweer. Vitamine E is toegevoegd in de natuurlijke vorm; als d-alfa-tocopherol. In de natuurlijke vorm heeft vitamine E een goede invloed als antioxidant. In deze functie helpt het samen met bètacaroteen, de vitaminen C en D en het mineraal zink beschermen tegen invloeden van buitenaf en zorgt ervoor dat ons immuunsysteem goed blijft reageren. Vitamine E en zink zijn ook belangrijk voor de huid en verbeteren de structuur van de huid. Vitamine E remt bovendien de ontstekingsreactie.

MSM

MSM (methylsulfonylmethaan) is een organische zwavelverbinding die van nature in plant, dier en mens wordt aangetroffen. MSM heeft een breed werkingsgebied. Een dagelijkse dosering van 2.600mg MSM gedurende vier weken werd succesvol ingezet bij 55 proefpersonen. Na een week waren allergische klachten aanzienlijk afgenomen en na twee weken voelden de proefpersonen zich opvallend fitter[1]. De werking van MSM kan worden toegeschreven aan het afremmend vermogen van gevoeligheden en de antioxidant activiteit .Mogelijk heeft het te maken met het blokkeren van histaminereceptoren op de slijmvliezen.

 

Het belang van een goede neushygiëne

Wie zijn allergie op natuurlijke wijze te lijf wil gaan, moet zorgen voor een goede dagelijkse neushygiëne.( Drp red neusspray met perillia )Door het dagelijks gebruiken van een neusspray zal niet alleen het contact met allergenen beperkt worden, maar wordt ook het neusslijmvlies actief hersteld.

 

Bijwerkingen en interacties

Dit product versterkt de werking van Diclofenac.

 

Gebruik bij zwangerschap en het geven van borstvoeding

Dit product dient niet te worden gebruikt tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding.

 

Indicaties

  • Als pollen in de lucht zijn voor het versterken van het immuunsysteem
  • Voor een normale werking van het immuunsysteem
  • Ook als pollen in de lucht zijn en de luchtwegen worden aangetast

[1]     Bron: Barrager, et al. (2002), A multicentered, open-label trail on the safety and efficacy of methylsulfonylmethane in the treatment of seasonal allergic rhinitis, Journal of Alternative and Complementary Medicine, 8(2), 167-173.

Producent: New Care

Schrijf uw recensie

Scutellaria Complex Rode Pilaren

Scutellaria Complex Rode Pilaren

Draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem (vitamine A, C, D en zink)

Schrijf uw recensie

Bekijk ook onze pagina met tips over dit product