Keto burger met avocado en seitan

Publicatie datum 21-09-2020 21:19:19
Categorie Recepten

Keto burger van Chantal Voets is te bereiden in 15 minuten. Je maakt dit gerecht met Kokosolie, Olijfolie - Amanprana Premium & MCT olie van Amanprana. Dit recept uit de Belgische, Nederlandse & Franse keuken is heerlijk als Hoofdgerechten, Lunchgerechten, Brunch, Ontbijt & BBQ. Tevens past het perfect in een Vegetarisch, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij & Ketogeen dieet.

Ingrediënten voor keto burger

  • 1 seitan steak (Bertyn veggie protein steak tarwe of spelt)
  • 3 eetl extra vierge olijfolie of kokosolie
  • 2 eieren Zwarte peper en fleur de sel (of bamboezout)
  • 1 tomaat
  • ½ komkommer
  • 2 eetlepels MCT mayonaise
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 handvol sla naar keuze Sesam-of maanzaad naar keuze

Bereiding van keto burger

  1. Bak de seitan steak goudbruin in 2 lepels olijfolie of kokosolie
  2. Haal even uit de pan en bak in dezelfde pan de spiegeleitjes in olie op een laag vuurtje zodat het eigeel vloeibaar blijft
  3. Kruid met peper en fleur de sel (of Bamboezout)
  4. Snijd ondertussen de tomaat en komkommer in schijfjes
  5. Snijd de avocado’s middendoor en verwijder de schil, snij van één van de stukken een stukje van de bolle kant van de avocado zodat de avocado burger recht blijft staan als je deze gaat beleggen
  6. Beleg de avocado met tomaat, komkommer, sla, seitan en spiegelei
  7. Werk af met de tweede helft van de avocado en sesam-of maanzaadjes

Wat is een avocado burger?

Je hebt vast al weleens gehoord van avocado bun burgers? Bij een avocado burger of avocado bun burger vervang je de bun (broodjes in het Engels) door avocado. Hierdoor vervang je de (vaak) lege calorieën van een broodje door gezonde vetten. Dat maakt dit gerecht de ideale keto burger en past perfect in een ketogeen dieet. Je kan de avocado/bun met van alles beleggen. Afhankelijk van de topping is de avocado bun burger geschikt als ontbijt, lunch of  avondmaaltijd.

In dit recept hebben we voor een seitan burger gekozen. Seitan is een eiwitrijke, vetarme en koolhydraatarme vleesvervanger. Wij kiezen voor de seitan van Bertyn. Deze is 100% biologisch en wordt al drie generaties op authentieke wijze gemaakt onder leiding van een seitanmeester.

Daarnaast word je toch gewoon vrolijk van zo’n gezellig gerechtje voor je neus


Chantal Voets

Chantal Voets, mede-oprichtster van Amanprana, is gek op koken en deelt het liefst haar kennis, allerhande weetjes en inspiratie uit aan ieder die het weten wil.

Recept geschikt voor: 2 stuks

Voorbereidingstijd:10 minuten

Bereidingstijd:5 minuten

Totale bereiding: 15 minuten

Bron: Amanprana.eu

Deel deze tip