Een toetje of tussendoortje zonder gluten, soja en koemelk (voedingsstoffen die rijkelijk vertegenwoordigd zijn tijdens de feestdagen) is niet alleen een supertraktatie voor jezelf, maar ook je darmen zullen er heel blij mee zijn.
Zelf maken geeft je de gelegenheid om een scala aan gezonde voedingsstoffen toe te voegen.
Een lasagne zonder granen en melk. Met toch heerlijke laagjes en een kokosmelk ‘bechamelsaus’. Een heerlijk recept om ook je darmbacteriën van te laten smullen. Het bevat namelijk flink wat resistent zetmeel.
Een paar van de voedingsmiddelen die vroeger typisch als voedsel voor de armen te boek stonden: boekweit, schorseneren, pastinaken, aardperen, rogge, peulvruchten/bonen. Je leest er alles over in dit recept.
Een lust voor je oog en smaakpapillen, dit brood met pompoen als hoofdingrediënt. Ik maakte dit brood met de Broodmix, het veldbonenmeel en de pompoenpitten van Zonnespelt.
KlantenService