5 tips om de natuur naar binnen te halen

Publicatie datum 12-05-2020 10:21:04
Categorie Huid Tips

5 tips om de natuur naar binnen te halen

Zonlicht, de geluiden van de natuur. Even weg van de drukte in huis. De natuur blijft een fijne plek om te ontspannen. Probeer het gevoel van de natuur ook binnenshuis te creëren. We geven 5 tips om de natuur naar binnen te halen.

1. Haal de natuur in huis


Haal letterlijk een stukje natuur in huis. Je kunt plantjes makkelijk zelf kweken op de vensterbank, balkon of tuin. Geniet van de zaadjes die zich ontkiemen en tot planten ontwikkelen. Ook leuk om met je kinderen te doen tijdens vakantie. 

2. Breng het bos naar je badkamer

De geur van zilverspar neemt je mee in de rust van het bos. Deze geur helpt je om weer op krachten te komen en je innerlijke balans te vinden. Gebruik Zilverspar Verkwikkingsbad in een vol bad, of in een voetbadje. Je kunt het ook in een kom met warm water gieten en de geur zijn werk laten doen op jouw zintuigen.

Rozemarijn Activeringsbad is ideaal om te gebruiken in de ochtend. De levendige geur verdrijft vermoeidheid, werkt opwekkend en stimuleert de zintuigen. Een bad met rozemarijn bevordert bovendien de bloedcirculatie. Probeer het maar eens!

3. Mediteer en laat je fantasie de vrije loop

Ontspanning begint in de geest. Reserveer elke dag een paar minuten voor een mindfulness-oefening om de dagelijkse stress te weerstaan. Wat dacht je van een virtuele wandeling door de natuur? Gebruik je fantasie om de ontspannende sensatie van een boswandeling op te roepen. Zo ben je binnen de muren, toch buiten.

Lukt het je niet om volledig te ontspannen? Gebruik dan een Room Spray. Zuiverende Room Spray Relax zuivert de lucht en helpt je ontspannen. 

4. Ga stress tegen

In deze spannende periode hebben we meer ontspanning en rust nodig dan anders. Niets werkt beter dan de ontspannende en kalmerende werking van de geur van lavendel. Wrijf wat druppels Lavendel Ontspannende Body Olie tussen je handpalmen en houd je handpalmen vervolgens 5 cm voor je gezicht. Sluit je ogen, geniet van de geur en laat stress los.

5. Geniet van de zon

Dat vitamine D belangrijk is weten we allemaal. Het helpt bij stofwisselingsprocessen in ons lichaam en speelt een belangrijke rol in onze gezondheid. Maar om ons lichaam Vitamine D te geven, moet onze huid blootgesteld worden aan voldoende zonlicht. Het is daarom goed om regelmatig de natuur in te gaan – natuurlijk volgens de huidige regelgeving. Is het lastiger om naar buiten te gaan? Zet dan je stoel in een deur of raamopening, sluit je ogen, adem diep in en uit, en ontspan.

Maar blijf opletten. Bescherm je huid tegen uv-straling door zonnebrand te gebruiken. En probeer de sterkste zon in de middag te vermijden.

Bonustip: geef de lente je eigen kleur 

Haal de natuur letterlijk naar binnen met deze lente kleurplaat van Natuurmonumenten. Kleuren is niet alleen leuk en ontspannen, je bent ook creatief bezig. De kleurplaat is zowel voor volwassenen als kinderen.

Bron: Weleda

Deel deze tip