Aardappel uien pannenkoekjes

Publicatie datum 05-04-2022 10:08:20
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga , Social Media

Deze aardappel uien pannenkoekjes zijn een traditioneel Oekraïens recept. Super simpel te maken, erg lekker en als je ze af laat koelen ook nog eens prachtig voedsel voor jouw gezonde darmbacteriën. Erg lekker bij een kop soep als lunchgerecht.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en de ui. Rasp de aardappelen, knoflook en ui of hak ze fijn in een kleine hakselaar. Voeg hieraan de rest van de ingrediënten, tot aan de eieren toe. Proef even. Is het lekker op smaak? Voeg dan de eieren en een scheut olijfolie toe. Maak er circa 14 burgers van
  1. Traditioneel worden ze dan gebakken in een koekenpan met wat olie. Ik doe ze liever in de oven. Maak er circa 14-15 hoopjes beslag van die je op een (met olijfolie ingevet) vel bakpapier op een bakplaat legt. Dan heb je veel meer meer grip op het bruin worden. Zie bij gezondheidstips. Zet de bakplaat op het middelste rooster in de oven op 140 graden in de oven. Keer ze na ca. 10-15 minuten om. En bak nogmaals 15 minuten. Ze horen een beetje knapperig aan de buitenkant en smeuïg aan de binnenkant te zijn.

Traditioneel worden ze warm geserveerd met een toefje zure room en kruiden. Lees hieronder waarom je ze ook zo goed koud kunt eten.

Ingrediënten

  • Voor circa 14 pannenkoekjes
  • 400 g kruimige aardappels
  • 200 gram ui
  • Eventueel 2 tenen knoflook
  • 50 gram volkoren meel
  • Grof zeezout en peper naar smaak
  • 2 eieren
  • Olijfolie om bakpapier goed in te vetten
  • Toefje zure room/kwark/hangop met daslook, bosui, bieslook of dille om erbij te serveren
  • Of ook erg lekker: met een zoetige uien/honing saus erover.

Over de bedenker van dit recept!

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk in Sellingen op het gebied van voeding en leefstijl. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven: Weten van (h)eerlijk eten 1, Weten van (h)eerlijk eten deel 2 uit, Weetjes over (h)eerlijk eten (PDF), Alles draait om je Hormonen, Op weg naar meer energie en het uitgebreide voedingshandboek voor de moderne mens: Je Brein vitaal - met elke hap een gezonde stap. Heerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alle boeken de rode draad. Inmiddels richt Rineke zich volledig op het verspreiden van haar kennis via lezingen en trainingen op haar training- en vergaderlocatie PUUR Westerwolde. Het geld van haar bestsellers investeerde ze in een biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Gezond voedsel komt per slot van rekening van een gezonde bodem en uit een gezonde omgeving.

 

Bron: Rineke Dijkinga

Deel deze tip