Amerikaanse chocoladetaart

Publicatie datum 19-07-2022 14:12:36
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga , Social Media

Amerikaanse chocoladetaart maar met veel minder calorieën en zonder geraffineerde suikers.

Bereiding

  1. Kokosolie, chocola en erythritol au bain-marie smelten. De eventuele sinaasappelolie/rasp eraan toevoegen. 
  2. De dadels kort in heel heet water wellen, weekwater weggooien en heel fijn pureren. 
  3. Vervolgens de fijngesneden zoete aardappel (eerst schillen uiteraard) fijnblenderen of raspen. 
  4. Proef even. Als je het echt zoeter wilt kun je nog een paar druppels stevia toevoegen.
  5. Klop de eieren een paar minuten, voeg de paar zoutkorreltjes toe en voeg het samen met de gepureerde dadels en het amandelmeel toe aan de gesmolten chocola/kokosolie. Meng heel goed door elkaar. 
  6. Verwarm de oven voor op 140 graden. Doe een stuk bakpapier in een taartbodem en stort het beslag erin. Zet de taart 35 minuten in de oven op 140 graden. Heel goed af laten koelen voor je hem aansnijdt. Garneer met wat fruit, noten of wat je maar lekker vindt. Ik vind amandelsnippers en walnoten lekker en mooi om te zien.

Wat ook een erg leuk idee is: maak er circa 20 muffins van. Je kunt ze ook prima invriezen!

 

Ingrediënten

  • 100 gram kokosolie (of roomboter)
  • 200 gram zwarte chocola (min. 72%)
  • 200 gram (couverture) melkchocola*
  • Eventueel wat sinaasappelolie** of sinaasappelrasp
  • 50 gram erythritol
  • 75 gram dadels
  • 150 gram amandelmeel (of zeer fijngemalen amandelen/noten)
  • 200 gram zoete aardappel
  • Paar korrels zout
  • 4 eieren
  • Eventueel nog een paar druppels stevia

* Ik gebruikte die van Vivani.

** Ik gebruik in de keuken de etherische olien van 'van Toen'.

Over de bedenker van dit recept

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk in Sellingen op het gebied van voeding en leefstijl. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven: Weten van (h)eerlijk eten 1, Weten van (h)eerlijk eten deel 2 uit, Weetjes over (h)eerlijk eten (PDF), Alles draait om je Hormonen, Op weg naar meer energie en het uitgebreide voedingshandboek voor de moderne mens: Je Brein vitaal - met elke hap een gezonde stap. Heerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alle boeken de rode draad. Inmiddels richt Rineke zich volledig op het verspreiden van haar kennis via lezingen en trainingen op haar training- en vergaderlocatie PUUR Westerwolde. Het geld van haar bestsellers investeerde ze in een biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Gezond voedsel komt per slot van rekening van een gezonde bodem en uit een gezonde omgeving.

Bron: Rineke Dijkinga

 

Deel deze tip