Appel crumble met vanillesaus

Publicatie datum 24-04-2018 11:17:17
Categorie Recepten

Ingrediënten voor Appeltaart recept met een crumble van speltmeel en vanillesaus

(4 personen)

Voor de appeltaart

Voor de vanillesaus

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd: / Kooktijd: / Totale bereidingstijd:

Bereiding: Appeltaart met een crumble van speltmeel en vanillesaus

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijdt de appels in stukjes. Warm deze vervolgens gedurende ca. 5 à 7 minuten op in een pan, samen met 2/3 van de kokosbloesemsuiker, de rozijnen, het water en het limoensap. Doe het geheel daarna in een passende ovenschotel of bakvorm en verwarm de oven voor op 200 °CNeem de koude vegan boter uit de koelkast en snijd deze in blokjes. 'Kneed' deze samen met de rest van de kokosbloesemsuiker en het speltmeel met je vingertoppen en meng alles tot er zich kruimels beginnen te vormen. Verdeel deze vervolgens gelijkmatig over de appels en steek de bakvorm ca. 20 à 35 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het eindresultaat ten slotte uit de oven wanneer de kruimels er gelijkmatig goudbruin uitzien of houd de kruimeltaart warm in de uitgeschakelde oven, totdat je klaar bent om de taart te serveren.

Het maken van de vanillesaus

Snijd de vanillepeul open en schraap met de stompe kant van een mes het binnenste uit de peul. Doe vervolgens de peulhelften en het vanille schraapsel in de amandelmelk.

Warm de amandelmelk met alle ingrediënten erin op. Meng het maïsmeel goed glad met nog een beetje extra amandelmelk. Haal vervolgens de opgewarmde stukken vanillepeul uit de amandelmelk en gooi deze weg. Giet het eindresultaat al roerend door een zeef en doe deze terug in de warme pan. Zet het vuur uit. Blijf daarna verder roeren tot de saus de gewenste consistentie heeft gekregen. Voeg er ten slotte al roerend de sojaroom aan toe en serveer de saus warm samen met de kruimeltaart. Smakelijk

Bron: Noble House

Deel deze tip