Appel worteltaart

Publicatie datum 29-03-2022 10:36:34
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga

Een smeuïge taart die je ook als ontbijt zou kunnen eten. Dat klinkt als utopie. Toch is het denk ik wel degelijk mogelijk als je dit eet als vervanger van een andere maaltijd en tussendoortjes.

Bereiding

Was de appelen, schil de wortelen en rasp of blender deze mooi fijn. Doe alle ingrediënten (met uitzondering van de eieren en het natrium bicarbonaat) in een kom  en meng het heel goed. Proef even of je nog iets wilt toevoegen. Is het mengsel lekker op smaak klop dan de eieren op en meng de natrium bicarbonaat erdoor. Doe een stuk bakpapier in een bak- of springvorm en zet de taart in een voorverwarmde oven op 150 graden een 50-60 minuten in de oven. Goed af laten koelen voor je de taart aansnijdt. Garneer de taart evenueel met wat wortel-of kokosrasp. Of als je een feestje te vieren hebt met wat lemoncurd of eierroom. (zie de recepten in mijn boeken)

Ingrediënten

Over de bedenker van dit recept

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk in Sellingen op het gebied van voeding en leefstijl. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven: Weten van (h)eerlijk eten 1, Weten van (h)eerlijk eten deel 2 uit, Weetjes over (h)eerlijk eten (PDF), Alles draait om je Hormonen, Op weg naar meer energie en het uitgebreide voedingshandboek voor de moderne mens: Je Brein vitaal - met elke hap een gezonde stap. Heerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alle boeken de rode draad. Inmiddels richt Rineke zich volledig op het verspreiden van haar kennis via lezingen en trainingen op haar training- en vergaderlocatie PUUR Westerwolde. Het geld van haar bestsellers investeerde ze in een biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Gezond voedsel komt per slot van rekening van een gezonde bodem en uit een gezonde omgeving.

Bron: Rineke Dijkinga

Deel deze tip