Baba ganoesh - spread van aubergine

Publicatie datum 28-12-2022 18:27:21
Categorie Recepten , Social Media

Wat is baba ganoush? Het is een Mediterraanse spread van gegrilde aubergine. Het wordt vaak gegeten met mezze (meze). Is baba ganoush vegan? En als je baba ganoush niet gaat kopen, kun je het dan makkelijk zelf maken? Ja en ja. Het grillen kost even wat tijd, maar aan de andere kant doet je oven in die 40-50 minuten het werk. Daarna is het een kwestie van pureren of prakken. Zie baba ganoush als een soort hummus van aubergine. Tahin is dan ook onmisbaar in baba ganoush! Een magnifieke combi van smaken, heerlijk Midden-Oosters.

  • Bijgerecht
  • Saus, dip en dressing
  • 2 wraps
  • 55 minuten bereiden

Dit heb je nodig

Voor de baba ganoush:

  • Aubergine 1
  • Citroen 0,5
  • Tahin 1 flinke el
  • Knoflook 1 teentje
  • Olijfolie 2 el
  • Peper en zout

Keukenspullen

Staafmixer

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op grillstand of zo hoog mogelijk (bij ons stond ie op 260°C).
  2. Laat de aubergine heel. Prik er alleen wat gaatjes in.
  3. Rooster de aubergine in 40-50 minuten zacht.
  4. Pel de schil eraf.
  5. Pers de halve citroen en het teentje knoflook. Prak de aubergine en voeg alle ingrediënten voor de baba ganoush toe. Heb je liever een fijnere spread? Gebruik dan een blender of staafmixer om de spread helemaal glad te maken. In dat geval kun je er ook voor kiezen om de schil mee te malen.
  6. Gebruik als dip of smeer op een piadina.

Tip(s)

  • Lekker op een piadina, samen met gegrilde paprika, rucola, kappertjes, gecrushte pecan en balsamicocrème.

Bron: Terrasana.nl

Deel deze tip