Bananen avocado spread

Publicatie datum 02-07-2019 09:49:28
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga

Voor de razend drukke dagen. Als ontbijt, lunch of tussendoortje. Smeer op een zonnebloem-, noten of lijnzaad cracker.

Bereiding

Verwijder de schil en pit van banaan/avocado Doe alle ingrediënten in een blender. Voeg later de pit van de avocado toe aan het mengsel om bruinkleuring te voorkomen.

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels havermout
  • Sap + rasp van een kleine citroen-, limoen- of sinaasappel ( rasp alleen indien het fruit biologisch is)
  • 1 eetlepel gedroogde citroenverbena (of een koffielepel gemalen koriander)*

* vers is natuurlijk zeker zo lekker!

Gezondheidstips

In tijden van stress neemt meestal onze trek in koolhydraten en daarmee de kans op overgewicht toe. Dit heeft o.a te maken met het feit dat al onze neurotransmitters dalen in tijden van stress. Zeker een tekort aan serotonine zet ons aan tot snaaien en zin in zoet. Door in zulke tijden heel goed voor jezelf te zorgen en alle ingrediënten voor je neurotransmitters in eenvoudig te bereiden voeding te verwerken kun je deze periodes zo goed mogelijk doorstaan. In deze spread vormen de bananen, avocado, havermout en de olie stoffen waaruit we nagenoeg al onze neurotransmitters kunnen aanmaken. De kruiden/thee bevatten stress remmende stoffen.

De spinazie zorgt dat de kleur mooi blijft, voor extra chlorofyl en ook magnesium, ons belangrijkste anti stress mineraal.

Over dit recept

Dit recept is gemaakt door Rineke Dijkinga. Rineke heeft in Sellingen haar praktijk voor orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde. Om haar cliënten nog beter te helpen schreef ze de boeken: 'Weten van (h)eerlijk eten' deel 1 en 2, boordevol heerlijke en gezonde recepten én uitgebreide achtergrondinformatie over de ingrediënten. In 2014 kwam daar het boekje 'Weetjes over (h)eerlijk eten' bij. Een boekje vol kennis om je gezondheid positief te beïnvloeden. Ook organiseert ze regelmatig lezingen over specifieke onderwerpen.

Bron: Rineke Dijkinga

Deel deze tip