Basis cursus Homeopathie en Gezondheid Begin 6 Februari 2024

Publicatie datum 23-01-2024 12:36:33
Categorie Activiteiten

Zelf een keuze maken en weten waarop je jouw keuze kan baseren is in deze tijd meer van toepassing dan ooit. Hierbij is niet alleen kennis over ziektes en symptomen nodig, maar ook de betekenis achter de symptomen van de klachten. In deze cursus kom je weer terug bij jouw natuurlijke oorsprong, zowel vanuit gevoel, maar ook vanuit kennis. De combi is bevrijdend!

2016 was de eerste cursus “Homeopathie inzetten bij EHBO”. Nu 8 jaar later en vele cursusmomenten verder is de cursus nog steeds in verandering. Inmiddels is naast het stuk EHBO (de acute situaties) de informatie eromheen zo uitgebreid naar de algemene gezondheid, dat de cursus ook een nieuwe naam verdient. De basis blijft gelijk, maar de omhulling is zo veel meer dan EHBO!
Uiteraard heb je geen enkele voorkennis nodig om deel te nemen.
Heb je wel een ruime kennis over ziekte, gezondheid en alternatieve zorg, dan kan ik de cursus voor jouw doelgroep aanpassen. Denk hierbij aan de kraamzorg, verloskundige en doula’s. Maar ook scholen en kinderdagverblijven kunnen een op maat pakket krijgen.  Stuur een bericht voor meer informatie via de link onderin!


Inhoud van de cursus

In 5 dagdelen neem ik je mee in de werking van Klassieke Homeopathie en hoe je dit zelf kunt inzetten in geval van EHBO situaties. Hierbij krijg je zeker ook de basis informatie mee van Samuel Hahnemann zelf. Dit is de grondlegger van de homeopathie en zijn visie die al ruim 200 jaar wordt gebruikt, is in deze tijd nog meer van toepassing dan ooit! Dus uiteraard mag zijn visie niet ontbreken in deze basiscursus.
Je ontvangt het boek: “Homeopathische huis- en reisapotheek”, van Pieter Jorritsma en je leert dit boek te gebruiken. Daarnaast is er uiteraard de EHBO box met 37 middelen + 1 extra middel! (Uniek, wordt nergens anders zo verkocht). Iedere bijeenkomst krijg je een hand out waar de informatie van die dag wordt besproken evenals een uitwerking van de middelen. Waardoor je uiteindelijk een eigen boekwerk hebt met informatie.

Naast klassieke homeopathie komt ook het gedachtegoed van Rudolf Steiner aan bod. Zo gaan we dieper in op ziekte, trauma en gezondheid. In deze tijd mag het zelfgenezend vermogen van het lichaam extra benadrukt worden. Hierdoor kom je in aanraking met een andere wijze als het gaat om gezondheid. Wat zit er achter de fysieke klacht? Waar komen wij als mens vandaan en waar gaan we naartoe op weg? Wat is er nog meer dan de zichtbare wereld? Of misschien, hoe kunnen we in contact komen met de “niet zichtbare wereld”? Hoe kunnen we vanuit onze intuïtie handelen? Al deze onderwerpen komen ook aan bod tijdens de cursus waardoor je compleet anders naar jezelf, ziektes en je omgeving gaat kijken.
Zowel de kennis van Steiner, maar ook de meer recente mensen van deze tijd zoals Christina von Dreien en de boeken reeks van Anastasia geschreven door Vladimir Megre, maken het mogelijk om te begrijpen hoe de natuur werkt, hoe ons lichaam werkt en hoe we zonder chemische medicatie toch ziektes kunnen behandelen en onszelf kunnen genezen.
Zo maak je met deze cursus een mega stap in de kracht bij jezelf vinden en vanuit je eigen kennis, jezelf helen. Iets wast in deze tijd duidelijk aan de orde is.
 

Basis cursus Homeopathie en Gezondheid

  • Financiële kosten: €250,- (Op locatie komt er reiskosten bij)
  • Inclusief cursusmateriaal in hand-out vorm, koffie, thee en biologische versnapering.
  • Inclusief boek van Peter Jorritsma, de EHBO-middelenbox, hierin zitten 37 middelen die besproken worden in het boek. Daarnaast voeg ik 1 extra middel toe. Dat maakt de doos uniek! (totale waarde €65,- vanaf sept 2024 €80,-) Mocht je de EHBO box en het boek (t.w.v. €20,-) al hebben, krijg je uiteraard €85,- korting.
  • Vanaf sept 2024 zijn de kosten voor de EHBO box en het boek samen €100, waardoor het cursusbedrag €250 wordt.

Dinsdag AVOND 2024
LOCATIE: GOES
 

Financiële kosten: €250,- (Op locatie komt er reiskosten bij)

  • 6 februari
  • 20 februari
  • 5 maart
  • 19 maart
  • 2 april

Aanvang: 19.30 uur
Afronding: 21.45 uur


Locatie: De Rode Pilaren
Lombardstraat 6, GOES


Extra reiskosten: eenmalig €15,-

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN!

Katja Schoot Uiterkamp

In 2008 heb ik tijdens mijn reis in het prachtige Nepal meerdere malen de homeopathische EHBO doos gebruikt om van mijn acute klachten af te komen. Bij thuiskomst wist ik het zeker: ik wil homeopaat worden!

Een half jaar later kon ik al aan de bak en startte ik met de opleiding, geleid door Dick Gerbrands. In 2013 heb ik mijn diploma gehaald en ben ik begonnen met zelfstandig behandelen van patiënten. Ooit ben ik begonnen in mijn werkende leven als gymdocent en volleybaltrainer. Vervolgens ging ik als snel de kant van het fysieke lichaam op met eerst sportmassage en vervolgens fysiotherapie. Al voelde ik al snel dat alleen dat lichaam behandelen geen voldoening gaf, de geest en de emotie achter de klacht, dát was waar mijn passie om de hoek kwam kijken.
Zo ontstond mijn praktijknaam: Kracht in Gezondheid.
Je hebt zelf de kracht om jouw gezondheid optimaal te maken, alleen soms heb je een zetje nodig in de juiste richting en ik kijk met plezier mee om met jou te kijken wat het best passende is voor jou op dat moment.

Na mijn ervaringen in Nepal is mijn leven in sneltreinvaart veranderd. Ik ben getrouwd, heb twee schatten van kinderen en de praktijk bloeide steeds verder op. Naast consulten ontstonden cursussen en inmiddels ook opleidingen. Het lesgeven zit in mijn bloed en ik geniet enorm van ieder cursist die bij het afscheid vol vertrouwen zelfstandig verder gaat.
Zo ben ik vanaf 2020 volledig zelfstandig en heb ik ook de fysiotherapie vaarwel gezegd.

Ik geniet dagelijks van keuze, het voelt voor mij nooit als werken, maar puur als de weg die ik mag lopen, waarbij ik dankbaarheid ervaar in het begeleiden van ieder mens in zijn of haar persoonlijke pad.

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN!

Deel deze tip