Creëer je eigen wellness thuis

Publicatie datum 15-10-2019 11:07:04
Categorie Huid Tips

Even het bos in, uitwaaien aan zee of een bezoekje aan de sauna: fijne manieren om even tot jezelf te komen. Maar... je hoeft er niet speciaal de deur voor uit! Met de juiste producten creëer jij een rustgevend wellness-moment, gewoon bij jou thuis.

Creëer je eigen wellness @ home 

Even ontsnappen aan de drukte en jezelf verwennen in alle rust? Want dat heb je ongetwijfeld verdiend... Met onze 100% natuurlijke producten én ons stappenplan voor een wellness@home-moment kom je letterlijk en figuurlijk op adem. 

Weleda's stappenplan voor jouw wellness@home...


Stap 1: Laat het bad vollopen!

Kies een badmelk die past bij jouw behoefte. Wil je lekker ontspannen? Dan is Lavendel Ontspanningsbad of Wilde Rozen Crèmebad een goede keuze. Moet je erna nog aan de slag? Dan zijn Zilverspar Verkwikkingsbad of Rozemarijn Activeringsbad een goede optie. Laat je omhullen door het warme water en geniet. Liever een douche? Kies dan jouw favoriete douchecrème of giet wat badmelk naar keuze op een washandje.

Stap 2: Fijn scrubben

Na het bad of douche is het tijd om letterlijk en figuurlijk een laagje verder te gaan. Hiervoor gebruik je Berken Douchepeeling. Naast berkenextract bevat deze peeling natuurlijke, afbreekbare parels op basis van bijenwas en carnaubawas. De peeling verwijdert niet alleen op milde wijze dode huidcellen, maar stimuleert ook de doorbloeding en de celvernieuwing. Het resultaat? Een zijdezachte en stralende huid.


Stap 3: Verwen je huid en je zintuigen

Verwen je huid met een voedende body olie of een hydraterende bodylotion. Een bodylotion werkt verkoelend en trekt snel in, waardoor hij fijn en makkelijk in gebruik is voor je dagelijkse verzorgingsroutine. Een body olie werkt daarentegen verwarmend en helpt om de warmte na een bad langer vast te houden. Een weldadige manier om je badritueel mee af te sluiten. Tip: Wil je je bodylotion iets rijker maken? Van elke bodylotion bestaat ook een body olie. Voor een extra voedende variant meng je wat bodylotion met de olie uit dezelfde lijn.

Stap 4: Weldadige voetmassage

Ook je voeten verdienen extra aandacht tijdens dit verwenmoment. Kies een comfortabele zithouding zodat je makkelijk bij je voetzool kunt komen. Breng vervolgens wat Voetbalsem aan en masseer je voetzool. Begin bij de hiel en ga dan naar de buitenkant van je voet, de bal van je voet en de voetholte. Kneed tenslotte elke teen tussen duim en wijsvinger. Masseer daarna de voetzool met drukkende draaibewegingen van de duimen, van binnen naar buiten.


Stap 5: Intensief voedend gezichtsmasker

We sluiten af met een voedend masker. Neem hiervoor Skin Food en breng deze crème rijkelijk aan op je gezicht, behalve rond de oogcontouren. Ook kun je Skin Food mengen met Amandel Verzachtende Gezichtsolie, zodat het makkelijker aan te brengen is. Dit masker laat je een tiental minuten  inwerken (hét moment voor je kopje thee...). Masseer alles vervolgens nog even goed in en verwijder daarna de crème die nog rest met een washandje met lauwwarm water.

Zo, je bent weer helemaal ontspannen, verwarmd en heerlijk in balans. Probeer dit fijne gevoel zo lang mogelijk vast te houden en plan dit ritueel regelmatig in. Hoe beter het je lukt om je aandacht terug naar je lichaam te brengen, hoe minder je in je hoofd zit en hoe meer je tot jezelf komt. Koester daarom dit soort momenten.

Bekijk hier het hele Weleda assortiment

Bron: Weleda 

Deel deze tip