Dadelsnack met amandelpasta chai

Publicatie datum 09-09-2025 08:34:35
Categorie Recepten

Gevulde dadels maar dan next level. Zoet, romig en crunchy tegelijk. Je vult zachte medjool (Medjoul) dadels met amandelpasta chai, pure chocolade en pistachenoten. Een vleugje zeezout maakt ze extra lekker. Makkelijk vegan snacken, ideaal als healthy zoet tussendoortje bij de koffie of als homemade alternatief voor luxe chocolade dadels uit de winkel.

  • Snack
  • Koek en snoep
  • 12 porties 1
  • 10 minuten bereiden

Dit heb je nodig

  • Medjool dadels 12 stuks
  • Chocolade 25 g
  • Pistachenoten 40 g
  • Crunchy amandelpasta chai 4 el

Optioneel

  • Zeezout (keltisch) naar smaak

Zo maak je het

  1. Snijd de dadels open aan één kant en verwijder de pit.
  2. Vul elke dadel met amandelpasta chai.
  3. Schaaf de chocola met een scherp mesje of breek in kleine brokjes. Duw in de amandelpasta chai.
  4. Hak de pistachenoten. Strooi over de dadel.
  5. Optioneel: garneer met een minibeetje zeezout.

Tip(s)

  • Serveer direct of bewaar in de koelkast in een afgesloten bakje.
  • Ook superlekker met 3-mix of cashewpasta crunchy met zout of hazelnootpasta.

Chef

Jill van Drongelen

Bron:

Terrasana

https://www.terrasana.nl/recept/dadelsnack-met-amandelpasta-chai

 

Deel deze tip