Een gezonde verfrissing met superfood ijsjes

Publicatie datum 05-09-2023 18:39:32
Categorie Recepten

Ben je opzoek naar een smakelijk traktatie die niet alleen verfrissend is, maar ook boordevol voedingstoffen zit? Dan moet je deze superfood ijsjes echt een keer proberen. Deze lekkernijen combineren het plezier van ijsjes met de gezondheidsvoordelen van superfoods. Zo kan je ongestoord genieten van een tussendoortje met minder suiker. Ook voor kinderen zijn deze ijsjes een echte traktatie. Zo kun je ze laten genieten van een gezond ijsje, zonder dat ze het zelf doorhebben. 

Wat heb je nodig om zelf ijsjes te maken?

Voor het maken van ijsjes heb je een aantal dingen nodig. Zo is het belangrijk om een vorm te hebben om de ijsjes in te maken. Houd er rekening mee dat ze rechtop in de vriezer moeten passen. Daarnaast is het bij sommige recepten handig om een blender of een mixer te hebben. Ook is vers fruit een belangrijk onderdeel van deze heerlijke ijsjes. 

Chia kiwi ijsjes

Ontdek een verfrissend en gezonde snack met deze chiazaad kiwi ijsjes. Deze ijsjes combineren de voedingskracht van chiazaad met de zoete en sappige smaak van kiwi. Een perfecte manier om jezelf te verwennen met het warme weer.  

Ingrediënten:
Bereiding:
  1. Meng de kokosmelk, sojamelk, chiazaadjes en honing.  
  2. Snijd de kiwi in plakjes en verdeel over de ijsvormpjes 
  3. Giet het mengsel in de ijsvormpjes en zet de stokjes erin 
  4. Laat minimaal 4 uur in de vriezer hard worden. 

Bron:

mattisson.nl
https://www.mattisson.nl/blog/post/een-gezonde-verfrissing-met-superfood-ijsjes/

Deel deze tip