Deze maaltijd (1 portie) bevat 243 kcal, 14g eiwit, 3,5g koolhydraten (waarvan 3g suikers), 14g vet (waarvan 4g verzadigde vetten), 2,5g vezels en 0,6g zout per portie.
I
ngrediënten (2 personen)
- caloriearme kookoliespray
- 250 g in plakjes gesneden kastanjechampignons
- 1 klein geplet knoflookteentje
- 1 el dun gesneden verse bieslook
- 4 grote scharreleieren
- Versgemalen zwarte peper
- 1 kleine bindsla
- 100 g gehalveerde cherrytomaten
- 1/3 in stukken gesneden komkommer
Bereiding (10 tot 30 min)
- Spuit de kookoliespray op een kleine, vlamwerende koekenpan en plaats op een hoog vuur.
- Roerbak de champignons tot ze zacht en licht gebruind zijn (zo’n 2 a 3 minuten).
- Roer de champignons samen met de knoflook, bieslook en een snufje gemalen zwarte peper. Kook de champignons nog een minuutje en zet het vuur lager.
- Verwarm de grillplaat voor op de heetste stand.
- Giet de eieren over de champignons en kook ze gedurende 5 minuten.
- Plaats de pan onder de grill gedurende 3 a 4 minuten.
- Maak met de overige ingrediënten de salade.
- Verwijder de pan van de grillplaat en maak de zijkanten van de frittata los met een rond mes en snij ze daarna in stukken op een plank.
- Smakelijk!
Bron: Svensson
KlantenService