Frittata met knoflook en champignons

Publicatie datum 23-02-2021 10:08:25
Categorie Recepten

Deze maaltijd (1 portie) bevat 243 kcal, 14g eiwit, 3,5g koolhydraten (waarvan 3g suikers), 14g vet (waarvan 4g verzadigde vetten), 2,5g vezels en 0,6g zout per portie.

Ingrediënten (2 personen)

  • caloriearme kookoliespray
  • 250 g in plakjes gesneden kastanjechampignons
  • 1 klein geplet knoflookteentje
  • 1 el dun gesneden verse bieslook
  • 4 grote scharreleieren
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 kleine bindsla
  • 100 g gehalveerde cherrytomaten
  • 1/3 in stukken gesneden komkommer

Bereiding (10 tot 30 min)

  1. Spuit de kookoliespray op een kleine, vlamwerende koekenpan en plaats op een hoog vuur.
  2. Roerbak de champignons tot ze zacht en licht gebruind zijn (zo’n 2 a 3 minuten).
  3. Roer de champignons samen met de knoflook, bieslook en een snufje gemalen zwarte peper. Kook de champignons nog een minuutje en zet het vuur lager.
  4. Verwarm de grillplaat voor op de heetste stand.
  5. Giet de eieren over de champignons en kook ze gedurende 5 minuten.
  6. Plaats de pan onder de grill gedurende 3 a 4 minuten.
  7. Maak met de overige ingrediënten de salade.
  8. Verwijder de pan van de grillplaat en maak de zijkanten van de frittata los met een rond mes en snij ze daarna in stukken op een plank.
  9. Smakelijk!

Bron: Svensson

Deel deze tip