Garnalen avocado salade met tomaten

Publicatie datum 23-03-2021 12:24:01
Categorie Recepten

De salade is gemakkelijk klaar te maken en geeft je een verzadigd gevoel. De salade is koolhydraatarm en glutenvrij.

 

Ingrediënten (2 personen)

  • 225 g rauwe gepelde garnalen
  • 1 grote in blokjes gesneden avocado
  • 1 handvol in blokjes gesneden kerstomaten
  • 1/2 gehakte rode ui
  • Vers gesneden koriander of peterselie
  • 2 el gesmolten gezouten boter
  • 1 el limoensap
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper

 

Bereiding (20 min)

  1. Gooi de garnalen in een kom en bedek ze met de gesmolten boter.
  2. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Gooi de garnalen in de koekenpan, bak ze voor een minuut totdat de randen roze worden, draai ze om en bak ze tot ze goed gegaard zijn.
  4. Leg de garnalen daarna op een bord zodat ze kunnen afkoelen.
  5. Voeg de andere ingrediënten (avocado, tomaat, rode ui en koriander/peterselie) toe aan een mengkom.
  6. Besprenkel de ingrediënten met olijfolie en limoensap en meng alles goed.
  7. Voeg de gekookte garnalen toe aan de mengkom.
  8. Breng je mengsel op smaak met zout en peper.
  9. Smakelijk

Bron: Svensson

Deel deze tip