De salade is gemakkelijk klaar te maken en geeft je een verzadigd gevoel. De salade is koolhydraatarm en glutenvrij.
Ingrediënten (2 personen)
- 225 g rauwe gepelde garnalen
- 1 grote in blokjes gesneden avocado
- 1 handvol in blokjes gesneden kerstomaten
- 1/2 gehakte rode ui
- Vers gesneden koriander of peterselie
- 2 el gesmolten gezouten boter
- 1 el limoensap
- 1 el olijfolie
- Zout en peper
Bereiding (20 min)
- Gooi de garnalen in een kom en bedek ze met de gesmolten boter.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
- Gooi de garnalen in de koekenpan, bak ze voor een minuut totdat de randen roze worden, draai ze om en bak ze tot ze goed gegaard zijn.
- Leg de garnalen daarna op een bord zodat ze kunnen afkoelen.
- Voeg de andere ingrediënten (avocado, tomaat, rode ui en koriander/peterselie) toe aan een mengkom.
- Besprenkel de ingrediënten met olijfolie en limoensap en meng alles goed.
- Voeg de gekookte garnalen toe aan de mengkom.
- Breng je mengsel op smaak met zout en peper.
- Smakelijk
Bron: Svensson
KlantenService