Gehaktbrood

Publicatie datum 09-10-2019 11:29:12
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga

Probleemloos de snelle koolhydraten weglaten bij het diner

Bereiding

Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de eieren, in een kom en meng het goed. Proef even en voeg naar hartenlust nog iets van bovengenoemde ingrediënten toe. Als je het lekker op smaak hebt voeg je de eieren toe en meng je alles nogmaals. Verdeel het mengsel over 2 cakeblikken (wel invetten of bakpapier gebruiken) en zet het35-40 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden. (Uiteraard kun je het ook in 1 cakeblik doen maar reken dan op ca. een uur baktijd)Prik er even met een saté prikker in voor je het uit de oven haalt, deze moet schoon weer uit je brood komen. Laat het gehaktbrood nog even afkoelen om het goed te kunnen snijden. Erg lekker met een groene salade, met spruitjes of flink veel groente naar keuze. Je hoeft er geen pasta, rijst of aardappelen bij te serveren.

Ook koud is het prima als lunch te eten.

TIP: ook erg lekker als je de wortel vervangt door geraspte zoete aardappel.

Ingrediënten

  • 500 gram biologisch rundergehakt
  • 2 grote uien, heel fijn gesneden
  • 2 flinke tenen knoflook, heel fijn gesneden
  • 200 gram fijn geraspte wortel/waspeen
  • Ca. 6 zongedroogde tomaatjes, heel fijn gesneden
  • 50-60 gram boekweitmeel
  • 100 gram havervlokken fijn
  • 30-35 gram curry relaxmix
  • Ca. 40 ml olijfolie
  • Peper en zeezout naar eigen smaak (of op smaak maken met Tamari of biologische bouillonpoeder)
  • 2 eieren, geklutst

Gezondheidstips

Met dit recept haal je probleemloos de snelle koolhydraten uit je diner.

Over de bedenker van dit recept

 Ruim 15 jaar lang heeft Rineke mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk in Sellingen op het gebied van voeding en leefstijl. Omdat het voor veel mensen moeilijk is om gezond eten in de praktijk te brengen, schreef ze in 2011 haar eerste boek:  Weten van (h)eerlijk eten 1. Na alle overweldigende reacties en de vraag naar meer informatie bracht ze in 2013 deel 2 uit, gevolgd door nog twee boeken. Haar meest bekende boek is 'Alles draait om je Hormonen': een uitgebreid voedingshandboek voor de moderne mens. Heerlijke recepten en uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alle boeken de rode draad. Inmiddels richt ze zich volledig op het verspreiden van haar kennis via lezingen en het schrijven van boeken. Ook ontwikkelt ze producten onder het merk 'PUUR Rineke', waarmee je puur en gezond eet in een handomdraai.

Bron: Rineke Dijkinga

Deel deze tip