Gerstvlokken appelkoekjes

Publicatie datum 24-10-2022 19:51:11
Categorie Recepten , Social Media

Lekker kauwkoekje als ontbijt. Van gerst- in plaats van havervlokken. Van appels met schil en al. Mooi vezelrijk dus. Een typisch basisrecept waar je alle kanten mee op kunt: varieer met het meel, de overige ingrediënten zoals specerijen of doe er wat citrusrasp door. Lekker creatief dus! En wat een mooi begin van de dag voor je darmen en bloedsuikerspiegel. En dat geldt uiteraard nog steeds als je dit als tussendoortje zou opeten.

Bereiding

Was de appels (je kunt overigens ook appelmoes zonder suiker gebruiken) Pureer ze mooi fijn. Doe alle ingrediënten in een kom en smelt de boter au bain marie. Proef even en voeg eventueel iets toe aan smaak. Maak met kleine ijsbolletjeslepel er bolletjes van (van ca. 25-30 gram) die je op een bakplaat met bakpapier legt. Druk ze plat met je hand. Zet ze in een voorverwarmde oven op 140 graden en bak ze in 30-35 minuten. Goed af laten koelen op een rooster en donker en luchtdicht in een trommel bewaren.

Ingrediënten

voor circa 15 koekjes

Over de bedenker van dit recept

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boeken, lezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven.

(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis en recepten gratis kan blijven delen.

Bron: Rinekedijkinga.nl

Deel deze tip