Gerstvlokken koekjes

Publicatie datum 23-05-2023 12:19:38
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga

Lekker kauwkoekje als ontbijt. Van gerst- in plaats van havervlokken. Een typisch basisrecept waar je alle kanten mee op kunt: varieer met het meel, de overige ingrediënten zoals specerijen of doe er wat citrusrasp door. Lekker creatief dus! En wat een mooi begin van de dag voor je darmen en bloedsuikerspiegel. En dat geldt uiteraard nog steeds als je dit als tussendoortje zou opeten. Zelf eet ik geen tussendoortjes, dus voor mij is het een ontbijtkoekje.

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een kom en smelt de boter au bain-marie. Laat het deeg afkoelen. Proef even of je nog iets wilt toevoegen. Zo niet, draai er dan met je handen of met een kleine ijsbolletjeslepel bolletjes van (van ca. 25-30 gram) die je op een bakplaat met bakpapier legt. Druk ze plat met je hand. Met hetzelfde gemak kun je er natuurlijk ook vierkante koekjes van maken zoals op de foto. Zet de koekjes in een voorverwarmde oven op 140 graden en bak ze in 20-25 minuten (afhankelijk van hoe groot/dik je ze hebt gemaakt, bak je ze eventueel iets langer of korter). Goed af laten koelen op een rooster en luchtdicht in een trommel bewaren.

Ingrediënten

voor circa 15 koekjes

*nog lekkerder is het om deels voor kastanjemeel kiezen.(bijvoorbeeld 30 gram en 50 gram meel) Dan worden je koekjes iets zoeter.

Over de bedenker van dit recept

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boeken, lezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven.

(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis en recepten gratis kan blijven delen.

Deel deze tip