Glutenvrije kruidnoten

Publicatie datum 29-11-2023 12:01:32
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga

Zelf maken geeft je de gelegenheid om een scala aan gezonde voedingsstoffen toe te voegen.

Bereiding

Alle ingrediënten mengen en even proeven. De zoetekauwen willen misschien er nog iets meer kokosbloesemsuiker doorheen mengen. Rol er 40-50 ronde bolletjes van en druk de onderkant even plat op een bakplaat met bakpapier. Zet ze een 40-50 minuten* in een voorverwarmde oven op 140 graden en laat ze afkoelen. Wel af en toe even testen: elke oven heeft zijn eigen 'gebruiksaanwijzing'. Als je ze niet krokant wilt haal je ze na ca. 25-30 minuten weer uit de oven.

* Ik haal ze na een half uur altijd uit de oven en laat ze knapperig worden in de droogoven (op 68 graden) Scheelt veel energie en ik vind iets in de droogoven 'crispy' laten worden handig omdat je geen kans op verbranding hebt. En daardoor ook minder risico op AGEs hebt.

Ingrediënten

* Let op; dan zou het sporen van gluten kunnen bevatten. Dus niet geschikt voor mensen met coeliakie.

Over de bedenker van dit recept

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boeken, lezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven.

(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis en recepten gratis kan blijven delen.

Bron:

Rineke Dijkinga

https://rinekedijkinga.nl/recepten/glutenvrije-pepernoten.html

Deel deze tip