Publicatie datum
11-11-2025 12:17:41
Categorie
Recepten
BereidingUi en knoflook fruiten in de kokosolie. Daarna het water met de bouillonblokjes aan de kook brengen. Vervolgens de broccoli, de in stukken gesneden aardappel en de bleekselderij en op het laatst eventueel de courgette erbij doen en gaar laten worden. Doe de groenten er pas in als het water kookt, dat vermindert het vitamineverlies door het kookproces (dit geldt overigens voor alle groenten die je kookt). De pan van het vuur halen, de soep pureren en rozemarijn erdoor doen. Op smaak brengen met peper en zout of shoyu. Eventueel garneren met de bieslook.
Variatie:
*Het valt niet mee om in Nederland eerlijke bouillonblokjes te vinden (ook niet in de bio-winkel) Maak daarom je bouillonpasta zelf. Of maak je soep gewoon op smaak met peper en zout.
Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boeken, lezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven.
(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis en recepten gratis kan blijven delen.
Bron:
Rineke Dijkinga
https://rinekedijkinga.nl/recepten/hartverwarmend-groen-soepje/
KlantenService