Zin in iets lekkers, kruidigs én voedzaams?
Deze havermout-chai koekjes met crunchy amandelpasta zijn precies wat je zoekt! Ze zijn heerlijk chewy van binnen, knapperig van buiten en boordevol smaak dankzij de combinatie van chai-kruiden, pure chocolade en eventueel een vleugje cranberry. Perfect als snack bij de koffie, een verantwoord tussendoortje of om te delen met vrienden (als je dat kunt opbrengen). En bonus: ze zijn helemaal plantaardig!
- Snack
- Koek en snoep
- 24 koekjes
- 25 minuten bereiden
Dit heb je nodig
- Optioneel
- Cranberry's100 g
- Zout 1 tl
- Vegan pure chocolade (72%) 1 reep
- Tarwebloem 150 g
- Fijne havermout 300 g
- Kokosbloesemsuiker 150 g
- Bakpoeder 15 g
- Plantaardige melk 150 ml
- Vanille-extract 2 tl
- Crunchy amandelpasta chai 250 g
Keukenspullen
- Mengkom
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng in een kom havermout, bloem, bakpoeder en zout.
- Voeg de crunchy amandelpasta chai, kokosbloesemsuiker, plantaardige melk en vanille-extract toe. Roer of kneed tot een samenhangend deeg.
- Roer eventueel de cranberries erdoor. Breek de reep chocolade in grote stukken en meng die losjes door het deeg.
- Vorm met de hand of een lepel 24 koekjes en leg ze met voldoende afstand (ca. 5 cm) op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak 8–10 minuten.
- Laat de koekjes zo’n 20 minuten afkoelen voordat je ze serveert.
Tip(s)
- De crunchy amandelpasta chai geeft een kruidige, nootachtige bite.
- Bewaar in een luchtdichte trommel.
KlantenService