Havermout chai koekjes

Publicatie datum 02-09-2025 15:02:59
Categorie Recepten

Zin in iets lekkers, kruidigs én voedzaams?
Deze havermout-chai koekjes met crunchy amandelpasta zijn precies wat je zoekt! Ze zijn heerlijk chewy van binnen, knapperig van buiten en boordevol smaak dankzij de combinatie van chai-kruiden, pure chocolade en eventueel een vleugje cranberry. Perfect als snack bij de koffie, een verantwoord tussendoortje of om te delen met vrienden (als je dat kunt opbrengen). En bonus: ze zijn helemaal plantaardig!

  • Snack
  • Koek en snoep
  • 24 koekjes
  • 25 minuten bereiden

Dit heb je nodig

  • Optioneel
  • Cranberry's100 g
  • Zout 1 tl
  • Vegan pure chocolade (72%) 1 reep
  • Tarwebloem 150 g
  • Fijne havermout 300 g
  • Kokosbloesemsuiker 150 g
  • Bakpoeder 15 g
  • Plantaardige melk 150 ml
  • Vanille-extract 2 tl
  • Crunchy amandelpasta chai 250 g

Keukenspullen

  • Mengkom
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng in een kom havermout, bloem, bakpoeder en zout.
  3. Voeg de crunchy amandelpasta chai, kokosbloesemsuiker, plantaardige melk en vanille-extract toe. Roer of kneed tot een samenhangend deeg.
  4. Roer eventueel de cranberries erdoor. Breek de reep chocolade in grote stukken en meng die losjes door het deeg.
  5. Vorm met de hand of een lepel 24 koekjes en leg ze met voldoende afstand (ca. 5 cm) op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bak 8–10 minuten.
  7. Laat de koekjes zo’n 20 minuten afkoelen voordat je ze serveert.

Tip(s)

  • De crunchy amandelpasta chai geeft een kruidige, nootachtige bite.
  • Bewaar in een luchtdichte trommel.

Chef

Jill van Drongelen

Bron:

Terrasana

https://www.terrasana.nl/recept/havermout-chai-koekjes

 

Deel deze tip