Herfsttaartje van pompoenpitten

Publicatie datum 04-10-2016 12:31:13
Categorie Recepten

Er is een einde gekomen aan het heerlijke nazomerweertje en nu het buiten weer wat frisser is en de bladeren gaan vallen is het tijd voor herfstrecepten.  Dit recept is volledig paleo. Heerlijk kokkerellen in de keuken… 

Herfsttaartje van pompoenpitten 

Ingrediënten:

 

Voor de garnering:

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een kleine ronde hoge springvorm in met een beetje kokosolie.
  • Pel de sinaasappels en rasp de schil. Knijp het sap uit het vruchtvlees en snij het vruchtvlees in stukjes.
  • Voeg alles, behalve de baking soda en azijn, samen in een kom en meng tot een beslag. (dus ook het sap bijvoegen!)
  • Voeg de baking soda toe en schenk hier een klein beetje appelazijn bij. Je hoort het sissen en roer snel door het beslag. 
  • Stort het mengsel in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 35/40 minuten. Controleer tussentijds. Laat de taart GOED afkoelen. Dit maakt het harder en compacter.

Deel deze tip