Hollandse Bloemkool doperwtensoep

Publicatie datum 11-04-2018 07:58:08
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga

Bereiding

Uien en knoflook snipperen in het vet. De groenten in stukken snijden en in de pan erbij doen. Vervolgens ook de Kombu, bouillon en het water erbij doen en alles gaar laten koken. De mosterd en tuinkruiden erbij doen en alles pureren. (je kunt eerst de stengels Kombu eruit halen, afspoelen en bewaren voor een volgende keer, maar je kunt ze ook mee pureren) Proef even en voeg naar hartenlust nog wat bouillon, mosterd of tuinkruiden toe. Doe dan de diepvries doperwten erbij en laat nog heel even sudderen. Voor het opdienen nog even bestrooien met wat verse tuinkruiden en eventueel wat geroosterde pitten.

Lekker met een eigengemaakte cracker en bijvoorbeeld een groene kruidenboter.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • lepel roomboter, olijfolie of neutrale kokosolie
  • 300 gram knolselderij
  • 600 gram bloemkool
  • 2 stengels Kombu
  • 4 biologische bouillonblokjes (of 3 afgestreken eetlepels Super Bouillon à la Rineke)
  • 1,5 liter water
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 volle eetlepels Tuinkruiden à la Rineke
  • 150 gram diepvries doperwten
  • handje verse tuinkruiden (als je superbouillon à la Rineke gebruikt is wat extra rozemarijn erg lekker!)

Gezondheidstips

De feestdagen zijn niet altijd feestjes voor onze darmbacteriën. Sterker nog, vaak vergeten we onze darmbacteriën toch wel een beetje met alle paasbroden, chocolaatjes, brunches en andere lekkernijen. Laat ze niet verhongeren op dergelijke dagen. Door je darmbacteriën op volop vezels uit groente, kruiden en zeewieren te trakteren worden de feestdagen ook voor hen een stuk prettiger. En dat vertaalt zich naar een fitter en vitaler gevoel voor jou, tijdens maar ook zeker na de feestdagen.

Over dit recept

Dit recept is gemaakt door Rineke Dijkinga. Rineke heeft in Sellingen haar praktijk voor orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde. Om haar cliënten nog beter te helpen schreef ze de boeken: 'Weten van (h)eerlijk eten' deel 1 en 2, boordevol heerlijke en gezonde recepten én uitgebreide achtergrondinformatie over de ingrediënten. In 2014 kwam daar het boekje 'Weetjes over (h)eerlijk eten' bij. Een boekje vol kennis om je gezondheid positief te beïnvloeden. Ook organiseert ze regelmatig lezingen over specifieke onderwerpen.

Bron: Rineke Dijkinga

Deel deze tip