Indische pompoen-stoofschotel

Publicatie datum 02-10-2018 09:40:22
Categorie Recepten

Ingrediënten voor indische pompoen-stoofschotel

Bereiding van indische pompoen-stoofschotel

Kook de basmati rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snij de ui, knoflook en gember heel fijn en fruit ze in de rode palm olie (drie minuutjes).  Voeg de in stukjes gesneden pompoen, paprika en pastinaak toe en roerbak het geheel eventjes.
Bestrooi met koriander, komijn, cayennepeper, kerrie en kaneelpoeder en roerbak even.

Voeg de kokosmelk, het water en de bouillonpoeder toe en breng aan de kook. Laat het geheel 15 min op matig vuur koken.
Voeg tegen het eind van de kooktijd beetje bij beetje het kokosmeel toe tot de gewenste consistentie bereikt is.

Breng op smaak met wat citroensap.

Haal van het vuur en bestrooi met de verse koriander.

Recept geschikt voor: 4 personen

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Bereidingstijd: 30 minuten

Totale bereiding: 40 minuten

Bron: Aman Prana

Deel deze tip