Indonesische stoofschotel

Publicatie datum 08-02-2017 10:12:22
Categorie Recepten

We starten deze maand met een buitenlands gerecht. Een weldaad voor onze bloedsuikerspiegel.
De gember, kaneel, fenegriek en het kokosvet zorgen ervoor dat de bloedsuikerspiegel niet sterk daalt of stijgt.
Mensen met overgewicht of bloedsuikerspiegelproblemen eten er quinoa bij. Zilvervliesrijst heet namelijk een relatief hoge glycemische lading.
Vaak heeft men zin in iets zoets na de warme maaltijd en dat geeft aan dat er een insuline-bloedsuikerspiegelprobleem is. Als men de hele dag laag glycemisch eet en voldoende beweegt moet men op zich geen zin hebben in zoet na de avondmaaltijd.
Oosterse specerijen zoals in onderstaand gerecht zou men veel vaker op het menu mogen hebben. Oosterse culturen weten al eeuwenlang dat specerijen in eten een overduidelijk positief effect hebben op de gezondheid.

Selamat makan!! ( eet smakelijk)

 

Een Indonesische stoofschotel

Ingrediënten:

  • 1 flinke ui
  • 1 teen knoflook
  • 300 gr rundergehakt of kip
  • 1 zakje biologische gehaktkruiden
  • 1 rode paprika
  • 1 spitskool
  • ¾ blikje kokosmelk
  • 1 ½ th lepel gemalen komijn
  • 1 th lepel gemalen kaneel
  • 1 ½ th lepel gemalen gember
  • 1 th lepel kardemom
  • 1 th lepel gemalen fenegriek
  • eventueel peper en zout
  • quinoa of zilvervliesrijst

 

Bereiding:

  • Uien en knoflook fruiten, vervolgens het gehakt of kip en paprika aanbraden met de gehaktkruiden.
  • Spitskool in repen snijden en bij de uien, knoflook en gehakt doen.
  • Kokosmelk en kruiden erbij en heel kort laten stomen.
  • Naar smaak peper en zout toevoegen.
  • Serveren met een beetje zilvervliesrijst of quinoa

Deel deze tip