Japanse nuta dressing

Publicatie datum 20-05-2025 10:04:02
Categorie Recepten

Een snelle, umami-rijke saus of dressing met een Japanse vibe. Deze miso-tahin saus is zacht, romig en lichtzoet door de ahornsiroop. Gemaakt met 3 pure ingrediënten. Lekker door noodles, over gestoomde groente, zeewiersalade of als dip. Helemaal plantaardig en binnen 2 minuten klaar.

  • Smaakmaker
  • Saus, dip en dressing
  • 2-3 porties
  • 5 minuten bereiden

Dit heb je nodig

  • Tahin wit 1 el
  • Shiro miso 2 el
  • Mosterd 1 el
  • Genmai su 1 el
  • Ahornsiroop graad A 1 el

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten in een kommetje en meng tot een homogeen sausje.
  2. Gebruik de saus in noodles, rijst, gegrilde groente of ovenschotel, of doe een likje op je avocado of komkommer en eet het als snack.

Tip(s)

  • Je kunt voor deze dressing ook de tahin weglaten. 
  • In Japan gebruiken ze een lichte miso voor een nuta-dressing, maar je kunt shiro miso ook vervangen door genmai of mugi (niet glutenvrij).
  • Wil je de saus nog iets meer pit geven, voeg dan naar smaak knoflookpoeder en een snufje cayennepoeder toe.

Bron:

Terrasana

https://www.terrasana.nl/recept/japanse-nuta-dressing

Deel deze tip