Een snelle, umami-rijke saus of dressing met een Japanse vibe. Deze miso-tahin saus is zacht, romig en lichtzoet door de ahornsiroop. Gemaakt met 3 pure ingrediënten. Lekker door noodles, over gestoomde groente, zeewiersalade of als dip. Helemaal plantaardig en binnen 2 minuten klaar.
- Smaakmaker
- Saus, dip en dressing
- 2-3 porties
- 5 minuten bereiden
Dit heb je nodig
- Tahin wit 1 el
- Shiro miso 2 el
- Mosterd 1 el
- Genmai su 1 el
- Ahornsiroop graad A 1 el
Zo maak je het
- Doe alle ingrediënten in een kommetje en meng tot een homogeen sausje.
- Gebruik de saus in noodles, rijst, gegrilde groente of ovenschotel, of doe een likje op je avocado of komkommer en eet het als snack.
Tip(s)
- Je kunt voor deze dressing ook de tahin weglaten.
- In Japan gebruiken ze een lichte miso voor een nuta-dressing, maar je kunt shiro miso ook vervangen door genmai of mugi (niet glutenvrij).
- Wil je de saus nog iets meer pit geven, voeg dan naar smaak knoflookpoeder en een snufje cayennepoeder toe.
Bron:
Terrasana
https://www.terrasana.nl/recept/japanse-nuta-dressing
KlantenService