Kersen bananen chocoladetaart

Publicatie datum 31-08-2021 15:25:37
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga , Social Media

Zomerfruit, overrijpe bananen en een chocolade bodem. Wat een tong- en oogstrelende combinatie.

Bereiding

Doe de dadels in een kom en overgiet met heel heet water tot ze onder staan. Laat ca. 10 minuten staan. Doe de quinoamuesli in een foodprocessor, maal het fijn en doe het in een kom. Giet het water van de dadels af en maal ze fijn. Doe daarna de olie/boter erbij zodat deze smelt in de warme dadels. Doe dit bij de quinoamuesli, voeg de notenpasta , rauwe cacao, kokosrasp en psyllium toe en proef. Misschien wil je nog wat extra cacao toevoegen? Doe vervolgens het mengel in een taartbodem (het liefst eentje waar je de taart heel gemakkelijk weer uit kunt halen). Verdeel het mengsel egaal, druk heel stevig aan en zet het in de koelkast. Maak dan de topping: Pureer de bananen, het rode fruit en de kokosmelk. Zet het op het vuur en laat aan de kook komen.  Zodra het kookt de agar agar (goed opgelost in wat koud water) toevoegen en nogmaals pureren om het klonter van de agar agar tegen te gaan. Laat 2-3 minuten zachtjes koken (niet korter omdat de agar agar dan niet optimaal geleert na afkoeling). Verdeel het egaal over de taartbodem en laat minimaal een paar uur opstijven in de koelkast. Garneer vlak voor het opdienen met één of meer van de suggesties.

Ingrediënten

Voor de bodem:

Topping

  • 300 gram (over)rijpe bio bananen
  • 300 gram rood zomerfruit zonder pit (kersen, bramen, frambozen etc)
  • 200-400 ml kokosmelk
  • rasp van 1 bio citroen + scheut sap
  • 8-10 gram agar agar
  • Garneer de taart met zomerfruit waaronder wat zure dingen zoals passievrucht of nog veel lekkerder wat crunchy fruitleer. Of nog wat citroenrasp als 'zuurtje'. Erg leuk om de taart ook nog met wat roze of blauwe eetbare bloemetjes te garneren.

Garnering:

Erg lekker met nog wat geraspte kokos& donkere chocolade, wat kersen of ander rood fruit. En nog iets zuurs zoals citroenrasp, passievrucht of wat crunchy fruitleer 

Over de bedenker van dit recept

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk in Sellingen op het gebied van voeding en leefstijl. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven: Weten van (h)eerlijk eten 1, Weten van (h)eerlijk eten deel 2 uit, Weetjes over (h)eerlijk eten (PDF), Alles draait om je Hormonen, Op weg naar meer energie en het uitgebreide voedingshandboek voor de moderne mens: Je Brein vitaal - met elke hap een gezonde stap. Heerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alle boeken de rode draad. Inmiddels richt Rineke zich volledig op het verspreiden van haar kennis via lezingen en trainingen op haar training- en vergaderlocatie PUUR Westerwolde. Het geld van haar bestsellers investeerde ze in een biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Gezond voedsel komt per slot van rekening van een gezonde bodem en uit een gezonde omgeving.

Bron: Rineke Dijkinga

Deel deze tip