Bereiding
De kippenpootjes inwrijven met de marinade mix en even laten staan.
Uien en knoflook in een braadpan doen, glazig laten worden en de lepel kokosolie en rode peper erbij doen. Na een paar minuten de kippenpoten erbij doen en vervolgens het water, de kruidenbouillonblokjes en de citroenblad blaadjes. Laat dit ca. 20-25 minuten op een zacht vuurtje garen. (Als je kiest voor een ei laat je dit mengsel 15-20 minuten pruttelen zonder de kip en pocheer je in deze tijd de eieren)
Haal de Djeroek Poeroet eruit en voeg vervolgens de kokosmelk, marinade mix en eventueel het sap/rasp van de sinaasappel toe. Maak de saus eventueel iets dikker door deze te binden met wat boekweitmeel, kuzu of arrowroot. Serveer met wat quinoa, haverkorrels, zilvervliesrijst en groentes als spinazie, sperziebonen, peulen, spruitjes of broccoli.
Ingrediënten
- 4 flinke uien
- 2 flinke tenen knoflook
- 1/2 rode peper, zaadlijsten verwijderd en zeer fijn gesneden.
- 1 eetlepel extra virgin kokosolie
- 4 Biologische kippenpoten, ongemarineerd, (of per persoon 1 gepocheerd ei)
- 1 eetlepel Hollandse specerijen mix*
- 100-150 water
- 2 biologische kruidenbouillonblokjes
- 3 a 4 blaadjes citroenblad Djeroek Poeroet
- 1 blikje kokosmelk a 400 ml
- nog 2 eetlepels Hollandse specerijen mix**
- Evt. Sap + rasp van 1 biologische sinaasappel
- wat boekweit, kuzu of arrowroot om te binden.
- Evt. garneren met wat verse bieslook, koriander of peterselie
* Tip a la Rineke: ik maak dit gerecht ook heel regelmatig met de rijst-currymix. Ook erg lekker!
** Met kipkruiden uit de supermarkt zul je helaas niet de heerlijke smaak van deze curry krijgen: daar zit zoveel zout in dat je er maar weinig van kunt gebruiken.
Over dit recept
Dit recept is gemaakt door Rineke Dijkinga. Rineke heeft in Sellingen haar praktijk voor orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde. Om haar cliënten nog beter te helpen schreef ze de boeken: 'Weten van (h)eerlijk eten' deel 1 en 2, boordevol heerlijke en gezonde recepten én uitgebreide achtergrondinformatie over de ingrediënten. In 2014 kwam daar het boekje 'Weetjes over (h)eerlijk eten' bij. Een boekje vol kennis om je gezondheid positief te beïnvloeden. Ook organiseert ze regelmatig lezingen over specifieke onderwerpen.
Bron: Rineke Dijkinga
KlantenService