Kleurrijke breekchocolade

Publicatie datum 19-12-2023 18:54:33
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga

Word weer baas in eigen buik, als het om traktaties gaat. Door ze zelf te maken word je weer baas over de ingredienten. Is het niet fantastisch dat je een plak chocolade kunt omsmelten tot een overheerlijke, kleurrijke en antioxidatieve versnapering?

Bereiding

Smelt de chocola au bain-marie. Voeg de ingrediënten voor de breekchocola toe en roer het goed door. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en giet de gesmolten chocolade op de bakplaat en smeer egaal uit met een spatel. Verdeel de ‘versiering’ van je chocola erover en druk alles een beetje aan. Met kerst is het natuurlijk leuk om voor deze rode, witte en groene versieringen te kiezen. Maar uiteraard kun je alle kleuren van de regenboog en je eigen inspiratie er helemaal op loslaten. Voeg op het laatst eventueel nog een paar korrels grof zeezout toe. Als het echt goed is afgekoeld kun je de plak chocola in stukken breken. Koel bewaren, niet in de koelkast.

Ingrediënten

  • 150 gram chocola 70%
  • Evt. 1 theelepel verse gemberrasp
  • Evt. 3 theelepels verse sinaasappelrasp (of paar druppels bio sinaasappelolie)
  • Evt. 1 theelepel kaneel of kardemom (of snufje vanillepoeder)
  • 2 eetlepels notenpasta of crunchy pindakaas
  • 2 eetlepels suikervrije granola of cruesli/muesli

Voor de versiering van je breekchocola

  • Handje pompoenpitten (of pistachenoten)
  • Handje kokoschips (anders kokosrasp)
  • Paar eetlepels gojibessen of cranberries (ik gebruikte mijn eigen crunchy frambozen fruitleer)
  • Eventueel een paar korrels grof zeezout

Over de bedenker van dit recept

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boeken, lezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven.

(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis en recepten gratis kan blijven delen.

Bron:

Rineke Dijkinga

https://rinekedijkinga.nl/recepten/kleurrijke-breekchocolade.html

Deel deze tip