Kokos-maanzaad ijs met gekonfijte ananas

Publicatie datum 09-07-2019 11:02:18
Categorie Recepten

Ingrediënten voor kokos-maanzaad ijs met gekonfijte ananas

  • 500 ml kokosmelk
  • 85 g kokosbloesem suiker (gula java)
  • 2 eetlepels maanzaad, lichtjes geroosterd
  • 1 ananas
  • 3 eetlepels rijstsiroop
  • 1 eetlepel kokosolie extra virgin
  • 2 eetlepels geraspte kokos

 

Bereiding van kokos-maanzaad ijs met gekonfijte ananas

Warm de kokosmelk op met de kokosbloesem suiker en laat afkoelen.

Schil de ananas en snijd deze in kleine blokjes.

Doe de kokosmelk in een ijsbereider en voeg het maanzaad toe, of plaats het in een diepe schaal in het vriesvak en roer regelmatig om met een garde tot je een smeuïg ijs bekomt.

Verwarm de rijstsiroop en laat deze lichtjes karameliseren, voeg de kokosolie toe en vervolgens de ananas, laat de ananas karameliseren en bestrooi met de geraspte kokos.

Schik de ananas op de borden (of in glaasjes) en serveer met de kokossorbet, werk eventueel af met een blaadje munt.

Recept geschikt voor: 4 personen

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 50 minuten

Totale bereiding: 70 minuten

Bron: AmanPrana

Deel deze tip