Kokos wintermuffins

Publicatie datum 23-01-2024 14:20:50
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga

Ik maak deze koekjes altijd als ik lemoncurd maak (zie recept in mijn boek: Alles draait om je hormonen). Dan houd je immers heel wat eiwitten over.

Klop de eiwitten stijf en roer een voor een de andere ingrediënten erdoor. Verdeel het mengsel over ca. 16-18 muffinbakjes. Zet ze ca. 30 minuten op 130 graden in de oven. Kijk regelmatig omdat de eiwitten niet bruin mogen verkleuren. Goudgeel is het gezondst. Laat ze afkoelen en bewaar ze in de koelkast.

Serveer ze met een toefje lemoncurd of een toefje suikervrije jam (mijn favoriet is rozenbotteljam van Fiodifrutta).

Ingrediënten

Voor circa 18 kokosmuffins*

Over de bedenker van dit recept

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boeken, lezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven.

(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis en recepten gratis kan blijven delen.

Deel deze tip