Kruidkoek karamel perentaart

Publicatie datum 26-03-2021 11:05:41
Categorie Noets

Ingrediënten:

  • 1 pak Noets Ontbijt kruidkoek
  • 3 rijpe peren
  • 50 gram roomboter
  • 75 gram kokosbloesemsuiker of licht bruine basterdsuiker
  • Een dichte bakvorm van ongeveer 20 cm. Als je een springvorm gebruikt zal de karamel er tijdens het bakken deels uitlopen.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snij de peer in niet al te dunne partjes.
Verwarm de roomboter en de suiker in een pannetje en laat het al roerend op zacht vuur smelten tot een karamel.
Schenk de karamel over de bodem van de bakvorm en verdeel hier de partjes peren op.
Maak op de Noetswijze het kruidkoek beslag en verdeel het beslag over de laag peren, spreid met een spatel gelijkmatig uit. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar.
Laat de kruidkoek cake even in de vorm afkoelen. Plaats een bord op de bakvorm en draai in zijn geheel onderste boven, de onderkant is dan de bovenkant.

Bron: Noets

Deel deze tip