Muesli Dressing

Publicatie datum 06-07-2021 13:57:50
Categorie Recepten , Rineke Dijkinga , Social Media

Zomerse aardbeiendressing voor over je muesli

Een heerlijke dressing en nu eens niet voor de sla.

Bereiding

Doe alles in de blender en maak er een smeuïg geheel van. Proef even en meng er eventueel nog wat gember, kokosmeel of wat citroensap door. Giet het mengsel over je muesli en voeg eventueel nog wat noten, zaden, pitten, kokosrasp, eiwitpoeder, stukje vers fruit of nog wat amandel-, haver- of rijstdrank toe. Wil je je darmen minder gluten voorschotelen, kies dan voor haver-, rijst-, quinoa-, boekweit- of amarantvlokken in plaats van tarwemuesli.

Tip; voeg eventueel, samen met de aarbeien, een takje munt, citroenverbena, citroenkruid of citroenmelisse toe voor een extra gezond effect en meer citrus smaak.

Ingredienten:

  • 400 gram aardbeien (liefst onbespoten) of ander rood/paars fruit of wat rabarber
  • 1 eetlepel vers geraspte gember of een theelepel gemalen gember
  • 2 eetlepels milde olijf-, koolzaad- of walnootolie of nog lekkerder; Happy Perilla Olie
  • 1 eetlepel kokosmeel (prima vezel voor je darmen) of 1 eetlepel gemalen lijnzaad
  • rasp van een halve biologische citroen
  • sap van een halve biologische citroen
  • snufje (Keltisch) zeezout
  • evt. scheut water of granaatappelsap
  • Wil je het zoeter:
    pureer ca. 6 gewelde abrikozen/ 2 eetlepels gewelde Cranberries of Goji bessen mee of doe er 1 eetlepel honing door. Ook kun je op het laatst 1 flinke theelepel inuline over je ontbijt strooien voor een zoetere smaak. En eventueel nog een eetlepel brooddrank of een flinke scheut waterkefir om je darmbacterien te ondersteunen

Over de bedenker van dit recept

Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk in Sellingen op het gebied van voeding en leefstijl. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven: Weten van (h)eerlijk eten 1, Weten van (h)eerlijk eten deel 2 uit, Weetjes over (h)eerlijk eten (PDF), Alles draait om je Hormonen, Op weg naar meer energie en het uitgebreide voedingshandboek voor de moderne mens: Je Brein vitaal - met elke hap een gezonde stap. Heerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alle boeken de rode draad. Inmiddels richt Rineke zich volledig op het verspreiden van haar kennis via lezingen en trainingen op haar training- en vergaderlocatie PUUR Westerwolde. Het geld van haar bestsellers investeerde ze in een biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Gezond voedsel komt per slot van rekening van een gezonde bodem en uit een gezonde omgeving.

Bron: Rineke Dijkinga

Deel deze tip