Bereiding
Alle ingrediënten (met uitzondering van de eieren) in een kom door en goed door elkaar roeren. Even proeven en naar hartenlust nog iets van de ingrediënten toevoegen. Dan de geklutste eieren erdoor spatelen. Maak er met vochtige handen 8 bolletjes van. Leg ze op een ingevette bakplaat en druk ze plat. Zet ze ca. 25-30 minuten in de oven op 140 graden. Prik er na 25 minuten even met een cocktailprikker in: ze moeten niet te zacht maar ook zeker niet te hard zijn. Lekker om warm te eten maar ook koud erg lekker (en gemakkelijk mee te nemen).
Ingrediënten
Voor ca. 8 burgers
- 200 gram naakte havermout
- 2 tenen knoflook
- Ca. 60 gram oude geiten- of schapenkaas
- 15 gram super bouillon à la Rineke
- Paar draaien peper uit de molen
- Ca. 5-6 fijngesneden zongedroogde tomaten
- Evt. 1 eetlepel zeesla
- 2 theelepels gemalen rozemarijn
- 2 takjes rozemarijn, zeer fijn gesneden (of handjevol andere verse Italiaanse kruiden)
- Scheutje olijfolie
- 3 biologische eieren
Gezondheidstips
In het voorjaar en zomer, als je dagelijks zoveel keuze hebt aan bladgroentes en (on)kruiden, is een maaltijdsalade wel een erg gezonde, snelle en gemakkelijke keuze. Maar wat eet je erbij? Aardappelen, rijst of pasta zijn niet echt lekker erbij, vind ik. Maar burgers wel! Leef je helemaal uit met dit basisrecept. Je kunt eindeloos variëren met kruiden zodat het feitelijk bij elke maaltijd kan passen.
Ook een ideaal hartig tussendoortje, lekker bij een lunchsoep of in de mini uitvoering als borrelhapje.
Over dit recept
Dit recept is gemaakt door Rineke Dijkinga. Rineke heeft in Sellingen haar praktijk voor orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde. Om haar cliënten nog beter te helpen schreef ze de boeken: 'Weten van (h)eerlijk eten' deel 1 en 2, boordevol heerlijke en gezonde recepten én uitgebreide achtergrondinformatie over de ingrediënten. In 2014 kwam daar het boekje 'Weetjes over (h)eerlijk eten' bij. Een boekje vol kennis om je gezondheid positief te beïnvloeden. Ook organiseert ze regelmatig lezingen over specifieke onderwerpen.
Bron: Rineke Dijkinga
KlantenService